Rex Ranger ρώτησε πριν 4 έτη

Έχω ξεκινήσει έρευνα αγοράς για οθόνη υπολογιστή που προορίζεται για gaming τύπου Skyrim, Witcher 3, Far cry 5 και οποιαδήποτε άλλη χρήση όπως ταινίες και σκοπεύω να αγοράσω κάποια που είναι vfm αλλά να την κρατήσω 10ετια τουλάχιστον οπότε θα προτιμήσω να δώσω κάτι παραπάνω. Η κάρτα γραφικών θα είναι η 1660super αν όχι η rx 5700xt. Θα έλεγα πως καλό είναι να προτιμήσω οθόνη με VA panel 27 ιντσών 144Hz 1440p και 1 ως 5 ms latency, εφόσον δεν προορίζεται για competitive gaming. Δε θα με χάλαγε να έχει 21:9 aspect ratio ακόμα και αν δεν έχει υποστήριξη σε όλα τα παιχνίδια απλώς δεν έχω βρει κάποια που να είναι πάνω 100Hz και με latency κάτω από 5ms οπότε θα έλεγα πως δεν αξίζει ο συμβιβασμός. Οπότε θεωρώ πως 16:9 είναι μονόδρομος.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα χαρακτηριστικά που ανέφερα; Αξίζει να πάω σε μεγαλύτερη από 27 ίντσες.; Επειδή δεν ξέρω από την ποιότητα brands η AOC θεωρείται αξιόπιστη και οι οθόνες της ποιοτικές; Επίσης οθόνη με g-sync αξίζει; Νομίζω πως παραείναι ακριβές και με VA panel έχω βρει μια με 800+ €.
Μετά από όλα αυτά και συγγνώμη για όλες τις ερωτήσεις έχω καταλήξει πως μια οθόνη σαν αυτές με καλύπτει. aoc-cq27g2u
Η 2η στις 32 ίντσες που ίσως είναι λίγο overkill απλά τη σκέφτομαι επειδή θα βλέπω και ταινίες από μεγαλύτερη απόσταση.
aoc-cq32g1
Έχετε κάποια πρόταση που να είναι πιο αξιόπιστη η πιο vfm για τις ανάγκες του υπολογιστή;
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το τεράστιο post!

3 Απαντήσεις

Rex Ranger απάντησε πριν 4 έτη

2060 super εννοώ παραπάνω! 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Το μέγεθος της οθόνης αφορά το τι βολεύει εσένα και σε τι απόσταση από αυτή κάθεσαι. Δεν είναι κάτι που θα το προτείνουμε εμείς.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι τα αναμενόμενα για τη σύνθεση σου. Δεν ζητάς κάτι υπερβολικό.

Οι AOC είναι πολύ αξιόπιστος κατασκευαστής και μάλιστα διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Ανάμεσα στις δύο οθόνες που αναφέρεις, προτείνω την 27αρα λόγω χαμηλότερου χρόνου απόκρισης. Ωστόσο, και οι δύο είναι άριστες επιλογές για το κόστος τους.

Σε αυτό το κόστος δεν κατάφερα να βρω κάποια wide οθόνη που να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου. Σε πολύ πιο υψηλή τιμή, υπάρχει η AOC CU34G2X 34".

Το Gsync υπάρχει μόνο σε ιδιαίτερα ακριβές οθόνες και δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα μόνο γι αυτό. Εξάλλου, πλέον οι νέοι drivers της Nvidia υποστηρίζουν το Freesync.

Rex Ranger απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση! Ήταν διαφωτιστική! :))