Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά PC από τον οδηγό Δεκεμβρίου – Ερώτηση για κάρτα γραφικών και ψύκτρα.
Γιάννης Προκόπος ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας, κοίταξα τον οδηγό Δεκεμβρίου του 15' για αγορά PC και σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν των 700 ευρώ με τίτλο "για Internet, ταινίες, Office, Photoshop, AutoCAD". Είμαι σχεδόν άσχετος από hardware και έχω κάποιες ερωτήσεις.
1) Ο τίτλος λέει βαριά προγράμματα όπως photoshop. Εγώ εκτός από photoshop, δουλεύω πολύ και Premiere, AfterEffects. Το hardware του συγκεκριμένου pc είναι κομπλέ και για αυτά τα προγράμματα?  
2) Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή μήπως είναι πολύ αδύναμη? (δεν ξέρω σε τι άλλο χρησιμεύει η γραφικών πέρα από παιχνίδια, για αυτό ρωτάω).
3) Και τέλος, πόσο σοβαρή είναι η έλλειψη ψύκτρας σε πολύωρες εργασίες? μήπως να κόψω από κάπου αλλού για να βάλω και μια ψύκτρα?
Ελπίζω να μην σας κούρασα :) Ο οδηγός σας πάντως είναι πολύ χρήσιμος!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Ναι, μπορείς να τρέξεις οποιοδήποτε επαγγελματικό πρόγραμμα στο συγκεκριμένο υπολογιστή.

Σε γενικές γραμμές η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι αρκετή για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών στα προγράμματα που αναφέρεις.

Ειδικά για το Premiere, πάντως, μια επαγγελματική Nvidia Quadro μπορεί να επιταχύνει σημαντικά συγκεκριμένες εργασίες.

Μια aftermarket ψύκτρα κυρίως βοηθάει είναι στο να είναι πιο αθόρυβος ο υπολογιστής. Από εκεί και πέρα, ακόμα και 24 ώρες την ημέρα να δουλεύει, δεν θα έχει πρόβλημα με την εργοστασιακή ψύκτρα.