Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά PC για Επεξεργασία εικόνας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σας σχετικά με ενα PC build που θέλω να φτιάξω για Επξεργασία εικόνας και σχεδιασμό γραφικών. To software που θα δουλέψει το pc είναι η σουίτα τις Adobe ( photoshop, Lightroom, illustrator, Indesign, Acrobat Capture OnePro 21 ). Το budget έχει ταβάνι τα 1500 ευρώ. Επειδή έχω μπλέξει το μπούτι μου, αν θα σας ήταν εύκολο, κάποιες προτάσεις η κάποια links για να δω τι θα μπορούσα να φτιάξω. Πραγματικά θα ήμουν ευγνώμων. Σας Ευχαριστώ πολύ και Μπράβο σε όλους σας για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε
Σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η φωτογραφία εικόνας ή μήπως και η επεξεργασία βίντεο; 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Αποκλειστικά η επεξεργασία εικόνας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Σε αυτήν την περίπτωση αξίζει να πας στον Ryzen 7 5700G, του οποίου τα ενσωματωμένα γραφικά θα σε καλύψουν για τη χρήση που θες.

Για μητρική μπορείς να δεις μια μεσαίας κατηγορίας B550, όπως η Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2. Φυσικά, υπάρχουν πιο φθηνές και πιο ακριβές λύσεις ανάλογα το τι ψάχνεις. Έχει στον νου σου ότι θα χρειαστεί BIOS update για Ryen 5000.

Για μνήμες μπορείς να δεις κάποιο kit 2 μνημών από 3200 MHz ως 3600 MHz. Το κόστος ανεβαίνει δυσανάλογα των επιδόσεων για μεγαλύτερες συχνότητες.

Για τροφοδοτικό ένα 550W με πιστοποίηση Bronze και πάνω θα σε καλύψει πλήρως. Αν ψάχνεις κάποιο full modular, δες το Corsair RM550x. Αν δεν σε νοιάζει το full modular, υπάρχουν και πιο φθηνά.

Όσο αφορά τους δίσκους, είναι καθαρά δική σου υπόθεση το πόση χωρητικότητα θεωρείς πως χρειάζεσαι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.