Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορά pc για σχεδιαστικά προγράμματα και video editing
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ρώτησε πριν 6 έτη

καλησπέρα,
θέλω να ασχοληθώ με το video editing και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα Premiere Pro της Adobe.
Θα προτιμούσα ένα iMac αλλά το budget μου είναι 2000€ αλλά δυστυχώς δεν νομίζω πως είναι αρκετά για ένα δυνατό iMac..ή κάνω λάθος?
Έτσι λέω να φτιάξω ένα καλό PC με αυτά τα χρήματα και θα ήθελα να μου προτείνετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό από το μηδέν..και οθόνη και τα πάντα..(έχω ένα laptop Samsung που σέρνεται..) Θα μπορούσα να ξεκινήσω με 8GB RAM και 512GB SSD και να προσθέσω στην πορεία περισσότερα? ποια κάρτα γραφικών συνιστάτε? ποια οθόνη?(θα μπορούσε να είναι και μια μικρότερη από 28''), επεξεργαστή intel ή AMD και ποιον? έχω μελετήσει τον οδηγό σας για αγορά υπολογιστή μέχρι 1200€ για Photoshop / AutoCAD / Video Editing αλλά μου δίνει την αίσθηση πως εστιάζει περισσότερο στο AutoCAD και όχι στο Premiere που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω..Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Η σύνθεση των 1200ων ευρώ θα σε καλύψει πλήρως για Premiere, αν και θα ωφελούσε να βάλεις μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Η προτεινόμενη για 4K video είναι η GTX 1070, αλλά αν δεν χωράει στο budget, και μια GTX 1060 θα κάνει δουλειά.

Από εκεί και πέρα, τα 8GB RAM είναι ανεπαρκή για οποιαδήποτε σοβαρή εργασία, και ο SSD είναι πεταμένα χρήματα, δεν επηρεάζει πρακτικά σε τίποτα την απόδοση εργασιών όπως το rendering. Δεν συνιστούμε τίποτα λιγότερο από 16GB RAM.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ απάντησε πριν 6 έτη

Γεια και πάλι.. Η απάνησή σου βοήθησε πολύ αλλά θα ήθελα να με συμβουλέψεις και σε κάτι ακόμα.. Είμαι ανάμεσα σε δύο laptop της DELL.. Το XPS 15 9560 το οποίο έχει κάρτα γραφικών την Nvidia GeForce GTX 1050 και γενικά παίρνει καλές κριτικές όσον αφορά το video editing αλλά δεν ξέρω αν η 1050 είναι αρκετή για 4K...και το Inspiron 7577 i7 με κάρτα γραφικών GeForce 1060 με τεχνολογία MaxQ ιδανική για gaming..Όπως καταλαβαίνεις έχω μπερδευτεί αρκετά..εσύ ποιόν θα προτιμούσες; επίσης προτείνεις Full HD οθόνη ή καλύτερα μια Ultra HD; Σ ευχαριστώ για το χρόνο  και τη βοήθεια που προσφέρεις.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Σαφώς η GTX 1060 είναι καλύτερη επιλογή. Και εφόσον σε ενδιαφέρει η επεξεργασία 4K video, το να το βλέπεις scaled σε Full HD οθόνη δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, εκτός αν συνδέσεις δεύτερο 4K monitor στο laptop. Για επεξεργασία στην οθόνη του laptop, μόνο το UHD είναι λογικό.