Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά PC για gaming/ταινίες εως 1500€ χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο
thanasis antoniou ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα pc που θέλω να φτιάξω μετά από καιρό κ εγώ. Το build που έχετε για gaming στα 1300€ περίπου νομίζω με ικανοποιεί. Παρακάτω σας αναφέρω κάποιες αλλαγές στα κομμάτια που έχετε προτείνει και θέλω την άποψή σας.
AMD Ryzen 3600XT
Gigabyte radeon RX 5700xt 8gb (aorus v2)

G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600MHz 

Gigabyte GA-X570-ELITE AORUS (AM4) (D)

Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD (MZ-V7S500BW)

Corsair TX-M Series TX550M 550W Gold Rated Power Supply
NZXT H Series H510i Windowed Mid-Tower Case with 2nd Gen CAM-Smart Features - White 

Όπως βλέπετε έχω κάνει αλλαγές στα προτεινόμενά σας. Δεδομένου πως υπάρχει δυνατότητα να ανέβει λίγο η τιμή σε σχέση με τα 1300 που είχατε αναφέρει, σε ποια κομμάτια θα προτείνατε να πάμε σε κάτι καλύτερο; ή έστω πιο καινούριο;
Εφόσον υπάρχει δυνατότητα να ανέβουμε σε τιμή θα προτιμούσαμε μια κάρτα γραφικών της nvidia μηπως; αν και στο βίντεο σας βλέπω δεν κερδιζουμε πολλα σε σχέση με τα λεφτα που δίνουμε παραπάνω. 
Ένας καλύτερος ή πιο καινούριος επεξεργαστής ίσως?
Σας ευχαριστώ πολύ και με συγχωρείται για την ταλαιπωρία.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Θανάση

Η σύνθεση σου είναι πολύ καλή για το κόστος της και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.

Προσωπικά, θα πήγαινα σε μια RTX 2060 Super γιατί η AMD έχει κακό ιστορικό με τους drivers της. Όσο αφορά τις επιδόσεις, δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά.

Καλό είναι να πας και σε ένα λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό (πχ 600W) σε περίπτωση που θελήσεις να κάνεις κάποια αναβάθμιση ή να προσθέσεις δίσκους.

thanasis antoniou απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Αλλη μια ερώτηση...
Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να βιαστώ για το pc, αξίζει να περιμένω για τους καινούριους επεξεργαστές της Ryzen? Ξέρω από τα βίντεο σας πως δεν αλλάζουν πολλά από επεξεργαστή σε επεξεργαστή σε κάθε γενιά αλλά μήπως αξίζει αυτή την αναμονή για να πάμε σε zen 3? Αν είναι και πιο καινούριος μπορεί να πάει και πιο πίσω μια πιθανή αναβάθμιση... (Αν βέβαια πρόκειται μέχρι τα Χριστούγεννα ας πούμε να έχουν βγει και να έχουμε σαφή εικόνα γτ αν είναι να περιμένω ένα 6μηνο πχ για τα σωστά reviews άστο καλόι είναι και τγς 3000)

 Επίσης από ψύκτρα που βλέπω παίζει πολύ (μιας και είμαι άσχετος από pcια-hardware) τι προτείνουμε; Γενικά όπως καταλάβατε Μ αρέσουν τα προϊόντα της aorus (ξ όψεως) οπότε και εδώ βλέπω να μου αρέσει αυτη:
Gigabyte aorus liquid cooler 240 αλλά ανεβαίνει ένα πενηντάρι από αλλά αντίστοιχα προιοντα. Υπάρχει κάποια άλλη τέτοιου στυλ που να αξίζει ή κάνει την δουλειά της αλλά με σαφώς καλύτερη τιμή;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι, λογικά θα μου έρθουν πολλές απορίες οπότε θα έχουμε να λέμε.

 

thanasis antoniou απάντησε πριν 4 έτη

Κ αλλη ερώτηση αντίστοιχη με τους επεξεργαστές. Αξίζει να περιμένω τις νέες κάρτες γραφικών της AMD μήπως υπάρχει καλύτερη επιλογή σε ικανοποιητική τιμή ή έστω να πέσουν οι τιμές των παλαιότερων καρτών ή οι διαφορές σε τιμές θα είναι τεράστιες χωρίς λόγο?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Σίγουρα αξίζει να περιμένεις, καθώς αν θες να πας σε αυτούς θα είναι πιο ισχυροί και παράλληλα θα πέσουν οι τιμές στις παλιότερες γενιές.

Δεν βλέπω κάποια άλλη εναλλακτική για ψύκτρα από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή σε αυτό το κόστος. Μπορείς να δεις και την NZXT Kraken X63.

Όσο αφορά τις κάρτες γραφικών της AMD, δεν έχω δει κάποιο χρονοδιάγραμμα, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν αξίζει να περιμένεις.

thanasis antoniou απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Νομίζω και εγώ εφόσον δεν βιάζομαι καλύτερα να περιμένω. Ακόμα και αν δεν αξίζει ή είναι ακριβοί χωρίς λόγο θα πέσουν έστω οι τιμές από τους παλιούς επεξεργαστες και κάρτες γραφικών οπότε μπορεί να τσιμπήσουμε κανέναν 3900x και 5700xt ή 2060-2070 σε καλύτερη τιμή. Καλό βράδυ, θα επανέλθω λογικά σε λίγες ημέρες. Συνεχίστε την καλή δουλειά.