Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά PC – Επεξεργασία ήχου – Thunderbolt & Low Latency
Alitiz miden ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, η παρακάτω κάρτα ήχου της RME έχει συνδεσιμότητα USB 3 & Thunderbolt (claims true PCI performance). Ολα αυτά για Windows.
RME UFX+
https://www.rme-audio.de/en/products/fireface_ufx-plus.php

Επειδή θέλω να πετύχω όσο το δυνατόν λιγότερο Latency όταν ηχογραφώ σε DAW (πχ Ableton Live, Cubase) θα ήθελα να μου προτείνετε ένα PC build σχεδιασμένο ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Low latency και επεξεργασία ήχου.

Μιλάω για μητρική, επεξεργαστή, μνήμες RAM. Στα υπόλοιπα είμαι διαβασμένος.
Κάνω έρευνα αρκετό καιρό αλλά όλο διαφορετικές απόψεις διαβάζω. 
Φορτώνω πολλά VST Plugins κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Η κάρτα είναι παντοδύναμη, θέλω το ανάλογο σύστημα για να αποφύγω το bottleneck.

Το build θέλω σίγουρα να έχει θύρα Thunderbolt, δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερο να βρίσκεται πάνω στην motherboard ή σε ξεχωριστό PCI slot.

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρει το Gaming, αλλά θα βάλω μια παλιά GTX 1050 που έχω για να είμαι άνετος με τις πολλαπλές οθόνες που χρειεάζομαι. Αν μελλοντικά κουμπώσω καμιά καλύτερη κάρτα γραφικών θα είναι μόνο για να παίξω το Age of Empires II DE που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβρη νομίζω σε 4K χαχα.

Όσο για το κόστος δεν ξέρω τι είναι λογικό να γράψω και τι όχι. Σίγουρα όμως δεν θέλω να δώσω 800-1000 ευρώ μόνο για επεξεργαστή. 

Άγγελος Κυρίτσης, νομίζω είναι ωραία ιδέα να φτιάξετε αντίστοιχο βίντεο για την σειρά "Για αρχάριους"
δεν έγραψα στα greeklish, πρόλαβα mIRC, και έπαιζα Metal Slug. Βοήθησε με 

Βαριέμαι να τσεκάρω για ορθογραφικά, haters, μην με κράξετε αν υπάρχουν :P
Ευχαριστώ εκ των προτέρων την ομάδα του PC steps 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά κάπου παράπεσε η ερώτηση σου..
Καλύτερα θα ήταν η σύνθεση των 1450-1650 χωρίς την κάρτα γραφικών, βγαίνει γύρω στο χιλιάρικο, και θα σε ωφελήσει και ο μεγαλύτερο επεξεργαστής και η παραπάνω μνήμη ram.
Πάντως δεν βρήκα μητρική με thunderbolt, αφού η κάρτα ήχου υποστηρίζει USB 3.0, το USB 3.0 της μητρικής θα σε καλύψει.

Alitiz miden απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργος Λάνδρου Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. H σύνδεση όμως με thunderbolt σε windows είναι κάτι που πρέπει να γίνει γιατί η ίδια η RME μου είπε ότι έχει διαφορά στο latency. Με το USB υστερώ, σκέψου ότι δεν έχει σημασία αν είναι USB 3 ή USB 2, σαφώς έχουν διαφορά στον όγκο δεδομένων αλλά στο latency όταν μεσολαβεί USB chip έχουν την ίδια ανταπόκριση. Ίσως κάποιο PCIe thunderbolt; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς τότε να πάρεις αυτό.