Kallinikos Lepi ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλειά. Έκανα κάποιες επιλογές σύμφωνα με την κατηγορία "μέχρι 500€" που ανεβάσατε σήμερα. Πριν κάνω τις ερωτήσεις μου να πω ότι θέλω μία κεντρική μονάδα όχι για gaming (ίσως για κάτι απλό ιντερνετικό στο μέλλον), θέλω όμως να παίζει τέλεια τα βιντεάκια στο youtube σε υψηλή ανάλυση, καθώς και ταινίες online. Για να είμαι πιο ακριβής, κυρίως μουσική /βίντεο και office χρησιμοποιώ. Θέλω να έχω ανοιχτά 5-6 διαφορετικά light προγράμματα, 5-6 παράθυρα Windows και καμια 20αριά καρτέλες στον browser και να μην παρατηρώ ούτε την παραμικρή καθυστέρηση, και θα ήθελα μάλιστα να κρατήσει αυτό κοντά στα 6-7 χρόνια+.. Έχω απαιτήσεις, το ξέρω, αλλά δεν είμαι gamer και θεωρώ πως αυτό θα με σώσει στην τιμή. Καλύπτομαι με αυτήν την κατηγορία ή πρέπει να πάω για παραπάνω?? Επίσης, μαζί με τα Windows και την SSD και τα Office, πάω στα 675 €, ποσό αρκετά υψηλό για μένα, αλλά καλύτερα να τα δώσω παρά να κάνω εκπτώσεις στις επιδόσεις, αλλά αν μπορούμε από κάπου να κόψουμε να μου το πείτε παρακαλώ.

Έχω και κάποιες ειδικότερες απορίες :

  • Οι διαστάσεις του κουτιού που προτείνετε είναι μεγάλες για το χώρο που έχω. Το μέγιστο είναι: 43(Υ) - 20(Π) - 50(Μ). Αυτό είναι πραγματικά το μέγιστο, δηλαδή θα πρέπει να το στριμώξω που λέει ο λόγος. By the way, η δεξιά μεριά της κεντρικής μονάδας θα ακουμπάει αναγκαστικά στον τοίχο αν είναι 20 εκατοστά το πλάτος μας. Θα πρέπει να αφήσουμε και λίγο περιθώριο?
  • Η κάρτα ήχου δεν είναι απαραίτητη? Ηχεία 2.0 θέλω να χρησιμοποιήσω και θέλω άριστη ποιότητα ήχου.
  • Antivirus χρειαζόμαστε ή όχι? Αυτήν την στιγμή εγώ δεν έχω να φανταστείτε, έχω μόνο Firewall και ένα Microsoft Security Essentials στα φοβερά Windows Vista μου.
  • Θέλω να ρωτήσω και για τα office, αν είναι χαζομάρα να αγοράσω, αλλά τα θέλω τα office, και φαντάζομαι ότι και εσείς δεν θα μπορείτε να μου πείτε πολλά πάνω σε αυτό οτο θέμα..........

    Αυτά.. Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων, ελπίζοντας να μην σας βάζω σε πολύ κόπο.. Καληνύχτα σας!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Για να μην έχεις την παραμικρή καθυστέρηση στη χρήση, θα σου συνιστούσα 16GB RAM και όσο μεγαλύτερο επεξεργαστή χωράει το budget σου από τη λίστα με τους συμβατούς επεξεργαστές.

Μπορείς επίσης να παραλείψεις τον SSD, η βελτίωση που προσφέρει είναι μικρότερη σε σχέση με την περισσότερη RAM και τον καλύτερο επεξεργαστή.

Τα περισσότερα κουτιά δεν έχουν θέμα με το δεξιά και το αριστερά, πίσω πρέπει να έχει χώρο για σωστό εξαερισμό. Εφόσον η μητρική της σύνθεσης είναι Micro ATX, μπορείς να βάλεις και μικρότερο κουτί, όπως αυτό.

Τα ηχεία σου είναι ηχεία υπολογιστή, ή κανονικά ηχεία με ενισχυτή? Γιατί στα περισσότερα ηχεία υπολογιστή δεν θα δεις καμία διαφορά στην ποιότητα ήχου ανάμεσα στην κάρτα ήχου της μητρικής και μια ξεχωριστή κάρτα ήχου.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για το Microsoft Security Essentials και εδώ να βρεις τα καλύτερα δωρεάν antivirus.

Εδώ θα βρεις τα καλύτερα δωρεάν office.

Kallinikos Lepi απάντησε πριν 8 έτη

Είσασταν περιεκτοκότατος και με καλυψατε πλήρως! Χίλια ευχαριστώ.. Θα τα βάλω κάτω και θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες...

Kallinikos Lepi απάντησε πριν 8 έτη

Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Μου έχετε προτείνει μνήμη RAM 16 gb. Είναι καλύτερα 2x8 gb ή 4x4 gb?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Στη συγκεκριμένη μητρική 2x8GB είναι η καλύτερη επιλογή, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζει Quad Channel DDR.