Nikolas Dromidis ρώτησε πριν 6 έτη

Αγορά PC μέ  σύνθεση e-shop
Καλησπέρα. Εδώ και 9 χρόνια είχα πάρει από το e-shop έναν  ATHLON ο οποίος φαίνεται ότι είναι στα τελευταία του κ΄ θέλει αντικατάσταση . Ενδιαφέρομαι για αγορά με σύνθεση από e-shop  σε πακέτο  μέχρι 430…+ e και το θέλω κυρίως για internet, εργασίες γραφείου, ανεβοκατέβασμα αρχείων site και blog , και ελαφρά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων, ταινίες, Video, όχι παιχνίδια.
Θα με υποχρέωνες  για κάποιες επεξηγήσεις στα όσα γενικά γράφεις. ( ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ;) Επειδή με κλίκ στην λίστα e-shop δεν ανοίγει για να ιδώ λεπτομέρειες, φωτό, κλπ σε κάθε τύπο, γράψε μου σε παρακαλώ εσύ πού ξέρεις τι κυκλοφορεί στην αγορά ποιός τύπος πάει ΦΘΗΝΑ κ΄ ΚΑΛΑ ώστε να μη αγοράσω τίποτα πατάτες και δεν θα μπορώ μετά να δουλέψω…
1)  ΚΟΥΤΙ: Εδώ μέχρι 30-50e ( Midi Tower ) πού να έχει χώρο μέσα ώστε να μη θερμαίνεται, να έχει ελάχιστο  θόρυβο, να έχει θέση για ανεμιστήρες και έναν τουλάχιστον ανεμιστήρα μέσα, εμπρός θύρες USB  2.0, και μία 3.0, καθώς και 3-4 USB πίσω για σύνδεση περιφερειακών. Να έχει θέση και για MONITOR  νέου τύπου ( ψηφιακή ) DVI-HDMI  ( αλλά και VGA  πού έχω τώρα στο MONITOR LED πού έχω), μικρόφωνο, ΚΑΡΤΑ  ΔΙΚΤΥΟΥ Ενσύρματο – ασύρματο, κλπ
( CORSAIR  Carbite Series 100R –PER 642706 ) Ταιριάζει εδώ;

2) Μνήμη:

8GB (2X4GB) 2666MHZ DDR4    ( Από €99,90 )

3) Τροφοδοτικό: γύρω στα 450w, ΠΡΟΣΟΧΗ  όμως να μη έχει θόρυβο !
4) Επεξεργαστής: INTEL CORE I3-8100 3.60GHZ  ( €116,90 )

5)  Ψύκτρα Επεξεργαστή ( ποιος τύπος, αν χρειάζεται );
Σκληρός Δίσκος ; Μητρική; ( ΕΧΩ MONITOR με έξοδο μόνο σε VGA ),

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων, βασίζομαι σε σένα ώστε να μη έχω προβλήματα με την δουλειά μου.
Nikolas Dromidis – nikolasdmd@gmail.com
15.8.18

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νικόλα,
Οι τιμές γενικά δεν αλλάζουν δραματικά από μήνα σε μήνα, ειδικά το Σεπτέμβριο, που είναι μήνας αγορών και δεν είναι περίοδος που θα μπουν προσφορές. (Τις νεκρές εμπορικά περιόδους είναι πιθανότερο να πέσουν οι τιμές, για να αυξηθεί η κίνηση).
Γενικά η σύνθεση των 430 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή θα σε καλύψει. Η μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου και κάρτα δικτύου, και έξοδο VGA για την οθόνη. 
Μπορείς για κουτί να βάλεις το Corsair Carbide 100R, δεν υπάρχει θέμα.
Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια και δεν θα έχεις gaming κάρτα γραφικών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις τόσο μεγάλο τροφοδοτικό. Ένα καλό 300W είναι παραπάνω από αρκετό.
Εφόσον θες πιο αθόρυβο υπολογιστή, μια ψύκτρα όπως αυτή είναι πολύ καλή επιλογή.
Μικρόφωνο και κάρτα για ασύρματο δίκτυο θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά. Γενικά πάντως δεν αξίζει το ασύρματο σε σταθερό υπολογιστή, καλύτερα είτε να τραβήξεις μακρύ καλώδιο ως το router, ή να βάλεις powerline για τη μεταφορά των δεδομένων μέσα από το ηλεκτρικό δίκτυο του κτηρίου.