Lefteris Andreadis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,

θέλω να φτιάξω ένα σταθερό υπολογιστή με budget γύρω στα 800 ευρώ. Η πιο βαριά εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το photoshop και λοιπές φωτογραφικές εφαρμογές. Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω και θα ήθελα μια άποψη-διορθώσεις επί αυτών :

Κουτί:

Coolermaster Silencio 452

Μητρικη:

Gigabyte B150-D3H

Επεξεργαστής:

i5 6500

Tροφοδοτικο:

EVGA 500B Bronze

Κάρτα γραφικών:

Gigabyte GTX 1050 ti

Mνήμες:

Corsair Vengeance 2133 ΜHz DDR4 (2x8)

Aποθήκευση:

1 TB Blue Caviar 7200rpm (Διαθέτω ενα SSD 120gb)

Σε αυτά είμαι γύρω στο πόσο που υπολόγιζα (800ευρω). Πιστεύετε, επίσης ότι αξιζει να πάω σε i7 δίνοντας κάτι παραπάνω με παράλληλη εξοικονόμηση από κάπου άλλου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την ωραία δουλεία που κάνετε εδώ.

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Λευτέρη,

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το Gaming, είναι πολύ καλύτερα να βάλεις επεξεργαστή i7 και να μην βάλεις καθόλου κάρτα γραφικών.

Ένας ισχυρός επεξεργαστής είναι ασύγκριτα σημαντικότερος από μια gaming κάρτα γραφικών για τα προγράμματα που θέλεις να τρέξεις.

Μπορείς επίσης να βάλεις και μικρότερο τροφοδοτικό, ένα καλό 350-400W θα σε καλύψει πλήρως.

Lefteris Andreadis απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε, θα πάω τελικά για τον i7-6700 χωρίς κάρτα γραφικών. Μια τελευταία ερώτηση αν μπορείς, θεωρείς τη επιλογή της μητρικής καλή ή να πάω για κάποιον Η-170 καλύτερα;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η μόνη διαφορά του H-170 είναι πως υποστηρίζει RAID, αλλά το RAID των μητρικών είναι ούτως ή άλλως άχρηστο.

Lefteris Andreadis απάντησε πριν 7 έτη

Ωραία πάω για την Β-150. Επειδή είμαι στο στάδιο της παραγγελίας γιαυτο το pc και με δεδομένο ότι κάποια στιγμή μπορεί να βάλω και μια vga, να παω για το κουτι coolermaster k280 ή το silencio 452 . Επειδή είδα τώρα ότι προτείνεις και τα δύο και δεν ξερω αν αξιζει η διαφορά τιμής. Σε ευχαριστώ θερμά και πάλι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν σε ενδιαφέρει πιο αθόρυβος υπολογιστής, το Silencio 452 έχει ειδική μόνωση για να περιορίζει το θόρυβο. Αν αυτό δεν σε απασχολεί, πάρε το K280.