Ηλίας Λιβανός ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Εχω ενα μεγαλο δίλημμα και οποια βοηθεια και συμβουλη μου δωσετε θα μου ηταν τεραστια βοηθεια.Εν έτει 2018 βρισκομαι με σταθερη δουλεια και μισθο και μετα απο αρκετα χρονια χωρις PC νομιζω οτι φετος πρεπει να κανω μια καλη αγορα εφοσον ειναι εφικτο.Η μεγαλη μου απορεια ειναι να παρω φετος PC η του χρονου?Παρακολουθοντας την αγορα βλεπω οτι τουλαχιστον ram και gpu ειναι στα υψη σε θεμα τιμης και με καινουργιες σειρες οπως 2η γενια ryzen και καινουργια σειρα nvidia να ερχοντε μεχρη τελος του χρονου και δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω εν τελη, για αρχες 19.Το budget δεν με ενδιαφερει τοσο διοτι μεχρι 900 ευρω μπορω να διαθεσω σε πυργο.Η χρηση που θελω να του κανω ειναι photoshop,illustrator ισως και λιγο after effects σε αναλυση τουλαχιστον 2Κ και gaming παλι σε 2Κ(δεν με ενδιαφερει το 4Κ).Επισης θελω συμβουλες και για καλα μονιτορ(27-32) IPS Qhd μιας και σε αυτο θα δωσω μεγαλυτερη εμφαση.Επισης θα ηθελα να μπορω απροβληματιστα να κανω multitasking (εφαρμογες,ταινιες,gaming κτλπ).Τι να κανω να περιμενω του χρονου η να βολευτω φετος με PC χωρις καλη καρτα γραφικων και του χρονο να παρω μονο αυτο π θαχουν πεσει(λογικα) οι τιμες?Ευχαριστω .

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Ηλία,
Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πως θα εξελιχθούν οι τιμές τις κάρτες γραφικών και τις RAM.
Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι τιμές στις κάρτες γραφικών δεν θα πέσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, άλλοι εκτιμούν πως θα βγουν νέες κάρτες γραφικών ειδικά για mining κρυπτονομισμάτων, και αυτό θα ανακουφίσει την υπόλοιπη αγορά.
Αντίστοιχα στις RAM οι αυξημένες τιμές οφείλονται σε ελλείψεις λόγω της αυξημένης χρήσης RAM σε smartphone, που και αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα επιλυθεί άμεσα.
Η επόμενη γενιά Nvidia αναμένεται πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, πιθανώς τον Ιούλιο. Σίγουρα λοιπόν δεν αξίζει να αγοράσεις κάρτα γραφικών νωρίτερα από τότε.
Βέβαια, τον Απρίλιο αναμένεται και η δεύτερη γενιά Ryzen. Δεν γνωρίζουμε πώς θα συγκρίνεται η απόδοσή τους με την 8η γενιά Intel, ειδικά όσον αφορά το gaming, αλλά αφού έρχονται τώρα κοντά, και δεν χρειάζεσαι άμεσα τον υπολογιστή, ίσως θα άξιζε να περιμένεις ένα μήνα τουλάχιστον για το θέμα επεξεργαστή.
Τώρα, για το θέμα οθόνης, οι 2K που να είναι βελτιστοποιημένες για gaming είναι σχετικά ακριβές. Θα βρεις κάτω από τα 500 ευρώ, αλλά με 8ms χρονισμούς δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ιδανική για gaming, και τα πιο αμιγώς gaming μοντέλα κοστίζουν αρκετά παραπάνω.