panos grigoriadis ρώτησε πριν 6 έτη

καλημέρα σας
θα ήθελα την βοήθεια σας .
πρόκειτε ναι αγοράσω ένα laptop για την δουλειά μου .
Ανοίγω πολλά προγράμματα μαζί όταν δουλεύω και επίσης πολλές καρτέλες στον browser και απο την εμπειρία μου θέλω έναν υπολογιστή i7 και με δυνατό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και ram , να μην κολλάει και να μην σέρνεται . Επίσης επειδή είμαι συνέχεια στους δρόμους να είναι ανθεκτικός σαν κατασκευή . Επίσης όταν είμαι στο γραφείο θέλω να δουλεύω με 2 οθόνες δλδ να κουμπώνει σε docking station .
Σκέφτηκα για working station και πιό συγκεκριμένα thinkpad της lenovo γιατί απο ότι διάβασα σαν κατασκευή είναι κ ανθεκτικά και δεν ζεστένονται όσο δουλεύουν και έχουν επέκταση μπαταρίας , (κρατάει 6 ώρες)
Βρήκα έναν εκθεσιακό , αυτόν Lenovo-thinkpad-w540-intel-core-i7-4800qm
Αυτός απο κάτω έχει θύρα για docking station , είναι θηρίο απο χαρακτηριστικά αλλά είναι 4 ετών και φυσικά (λένε εκθεσιακός , μπορεί να είναι και refurbished )
Τα χρήματα όπως βλέπετε είναι αρκετά .. και πριν τον πάρω ήθελα την γνώμη σας μήπως δεν αξίζει να πάρω μεταχειρισμένο αλλά καινούργιο .
Αξίζει να πάρω αυτόν που αρχικά άξιζε περίπου 2000€  ή να πάρω καινούργιο thinkpad ? και αν ναι ποιόν προτείνεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν ?
Η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πανος

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Πάνο, το laptop που αναφέρεις δεν φαίνεται να είναι πολύ παλιό, συνεπώς νομίζω ότι θα σου καλύψει τις ανάγκες..βέβαια η αγορά μεταχειρισμένου κρύβει παγίδες..
https://www.pcsteps.gr/263059-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-laptop-refurbished-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9/
Πολύ σημαντικό είναι να συνοδεύεται από κάποιου είδους εγγύηση..

panos grigoriadis απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο κ σε ευχαριστώ για την απάντηση .
Δίνουν εγγύηση 1 χρόνο και μου είπαν ότι δεν είναι refurbished , ήταν εκθεσιακός δλδ δεν έχει χρησιμοποιηθεί . Απο ότι έψαξα είναι του 2014 , τώρα πως γίνεται να μην έχει χρησιμοποιηθεί 4 χρόνια ....δεν ξέρω ... Πάντως το είδα το μηχάνημα απο κοντά κ είναι καινούργιο , δεν έχει κανένα ψεγάδι . 
Απο την εμπειρία σου τι προτείνεις ?
Αυτόν που είναι workstation του 2014 με μεγάλες δυνατότητες ή καινούργιο με τα ίδια λεφτά , με μικρότερες δυνατότητες αλλά να επαρκούν κ πάλι για αυτό που χρειάζομαι ?
Έχεις υπόψιν κάποιο καλό thinkpad καινούργιο που να πληρεί αυτά που χρειάζομαι για να το συγκρίνω ?
Ευχαριστώ
Πανος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κι εμάς μας βρωμάει αυτός ο ισχυρισμός, τέσσερα χρόνια να έχουν ένα εκθεσιακό laptop σε μια αποθήκη. Ίσα ίσα, θα θεωρούσαμε μειονέκτημα το να μην είναι refurbished, γιατί σημαίνει πως δεν έχει γίνει έλεγχος για τη σωστή του λειτουργία.
Τώρα γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί πάει να πασάρει πως το refurbished είναι κάτι αρνητικό, αυτό δεν το ξέρουμε.
Πάντως, σε πολύ κοντινή τιμή θα βρεις αυτό με παρόμοια χαρακτηριστικά που δεν είναι ούτε refurbished ούτε εκθεσιακό, απλά λογικά είχε ξεμείνει απούλητο και το ξεστοκάρει η HP, είναι συνήθης τακτική της εταιρείας.
Στις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε δεν βλέπουμε μεγάλη ποικιλία σε thinkpad συγκεκριμένα.