Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά Router για επιχείρηση.
vasilis goul ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα pcsteps ονομάζομαι Βασίλης και στέλνω γιατί τελευταία ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός ρούτερ που θα καλύψει τις ανάγκες μου. 
Ο κύριος λόγος που ενδιαφέρομαι για την αγορά ρούτερ είναι επειδή έχω μια μικρή επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων και το wifi μοιράζεται στους ενοικιαστές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ping να φτάνει στο θεό όταν το σπίτι είναι γεμάτο (περίπου 15-20 συσκευές συνδεδεμένες) το ίντερνετ να σέρνεται, το wifi να μην ανταποκρίνεται και να σε αποσυνδέει και άμα κάποιος κατεβάζει κιόλας, καληνύχτα.
Αυτό που θέλω να πετύχω με την αγορά ρούτερ είναι να μπορώ να ρυθμίσω την ταχύτητα που θα διανέμεται μεταξύ τον συνδεμενων συσκευών (πχ 1mbps/συσκευή), να αποσυνδέει τις συσκευές αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να μπορώ να ελέγχω τις συνδεμένες συσκευές ασύρματα μέσο κινητού και άλλα παρόμοια πράγματα.
Υπάρχει κάποιο Router να μου προτείνετε που να μου τα προσφέρει όλα αυτά και να είναι και σε μια λογική τιμή? Η σύνδεση μου είναι ΟΤΕ vdsl 45mbps download & 4.2mbps upload.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Για τις δυνατότητες που αναφέρεις χρειάζεσαι κάποιο access point που να συνδεθεί πάνω στο router και οι επισκέπτες να συνδέονται σε αυτό.
Αυτό είναι από τις καλύτερες επαγγελματικές επιλογές, και το πιθανότερο είναι πως θα είναι αρκετό για τον αριθμό των συσκευών που αναφέρεις. Μπορείς πάντως να δεις και το μεγαλύτερο μοντέλο. Η εταιρεία πάντως δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό συσκευών που υποστηρίζονται, καθώς αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση.
Εδώ θα βρεις τις οδηγίες της εταιρείας για το πώς να ορίσεις τον περιορισμό του bandwidth.