Manolis Blantzas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας.
Εκεί που ήμουνα έτοιμος να πάω να παραγγείλω το Ulefone Armor 2 είδα ότι υπάρχει ένα Doogee S60, το οποίο φαίνεται να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά.
Απ' όσο το χω ψάξει, το Ulefone φαίνεται να είναι "δοκιμασμένο" γενικώς και ΟΚ. Το Doogee φαίνεται να μην είναι τόσο δοκιμασμένο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
Είδα και αυτά τα συγκριτικά:
https://www.kimovil.com/el/...
https://www.deviceranking.g...
Γενικώς φαίνεται να είναι καλύτερο το doogee στα σημεία.
Από την άλλη το Ulefone ίσως να είναι πιο σίγουρη επιλογή (τι θα πει αυτό βέβαια να μου πεις...)
Επίσης να σημειώσω ότι η κάμερα δεν είναι και το σημαντικότερο ζήτημα για μένα (βέβαια φαίνεται να είναι και η μεγαλύτερή τους διαφορά με το Doogee να αφήνει κατά πολύ πίσω το Ulefone, πράγμα που δεν μπορεί να παραβλεφθεί τελείως). Αντιθέτως η μπαταρία, οι μανίσιες εφαρμογές (αισθητήρες και εργαλεία όπως πυξίδα, φακός, αισθητήρας φωτός κ.λπ.), ποιότητα ηχείου και μικροφώνου, και η συνδεσιμότητα με ακουστικά είναι μεγάλης σημασίας.
Απ' ότι βλέπω γενικώς κινούνται στα ίδια πλαίσια σαν συσκευές, με το Doogee να έχει καλύτερη κάμερα (σαφώς), καλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερη ευκολία στην συνδεσιμότητα με ακουστικά. Κατά τα άλλα (π.χ. sensors και toolkit) φαίνεται να είναι τα ίδια.

Τέλος με προβληματίζει ότι όσον αφορά στο Doogee:
1. στο Gearbest δε διευκρινίζει γλώσσες (δηλαδή αν υποστηρίζει εξελληνισμένο περιβάλλον). Αλλού βέβαια είδα ότι το κινητό έχει και ελληνικά και
2. όσον αφορά στο δίκτυο (WIND εν προκειμένω) θα είμαι καλυμμένος ε; Το ρωτάω γιατί για τις συσκευές που παρουσιάζετε εσείς νοιώθω καλυμμένος ότι θα δουλεύει στην Ελλάδα. Για τις λοιπές έχω ένα φόβο όσο να ναι. (Πάντως βλέπω μπάντα B20 στην περιγραφή του).
Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο ζήτημα; (Έχω δει την ανάρτηση για το Ulefone που έχετε κάνει.. από κει έμαθα το κινητό αρχικά)
Η τιμή δεν έχει και καμιά σοβαρή διαφορά αν θες να πάρεις κινητό για κάποια χρόνια και με αυτές τις επιδόσεις και να σκάσεις και πάνω από 200€ έτσι κι αλλιώς (νομίζω).

Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Μανόλη,
Οι σύνδεσμοι που αναφέρεις για τα συγκρτικά δεν λειτουργούν. Ίσως θα ήταν καλύτερα όμως να κάνεις συγκρίσεις με βάση πιο γνωστά και αξιόπιστα site, όπως το  GSM Arena. Δες τη στήλη με τις συγκρίσεις κινητών για να πάρεις ιδέες.
Από εκεί και πέρα, όλες οι εκδόσεις Android υποστηρίζουν όλες τις γλώσσες. Κάποιες μεγάλες εταιρείες όπως η Xiaomi έχουν τα δικά τους περιβάλλοντα (MIUI) που ίσως να έχουν κάποιους περιορισμούς στις γλώσσες, αλλά σε τέτοιες μικρές εταιρείες δεν υφίσταται τέτοιος περιορισμός.
Μπορείς να ελέγξεις σε αυτό τον οδηγό αν υπάρχουν τα κινητά και τις συμβατότητές τους:
https://www.pcsteps.gr/79021-θα-είναι-συμβατό-το-κινητό-δίκτυό/
Από τη στιγμή που δεν έχουμε δοκιμάσει κάποιο από τα δύο κινητά, και δεν έχουμε κάνει την πολύωρη έρευνα που χρειάζεται μια πλήρης σύγκριση, δεν έχουμε κάποια αντικειμενική άποψη όσον αφορά το ποιο να επιλέξεις. Το πιθανότερο πάντως είναι πως και τα δύο θα καλύψουν τις ανάγκες σου.