Ιωάννης Γαβαλάς ρώτησε πριν 8 έτη

 Καλησπέρα σας,
Έχω ένα λάπτοπ turbo-x ( παρά την κακή φήμη είναι τέλεια ακόμα και 6 χρόνια μετά) το W76TUN CLEVO.
Χαρακτηριστικά εδώ:
http://speccy.piriform.com/results/5ZmbiFFISrLx4wM1oS3gk6Y
Σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω και διαθέτω 155 ευρώ.Από ότι κατάλαβα ο SSD προσφέρει πολλά δεδομένου ότι το λάπτοπ πάει γρήγορα και δεν έχω παράπονα από αυτό.Ραμ και επεξεργαστή δεν ξέρω πως να βρω γιαυτό πείτε μου εσείς αν μπορείτε.Σκέφτηκα τον samsung evo 850 250GB με 97 ευρώ λόγω καλών κριτικών και ταχυτήτων.Η μητρική μου υποστηρίζει σατα2 αλλά δεν πειράζει , πάλι θα δω διαφορά.
Τώρα πάμε στην 1 ερώτηση.Να πάρω αυτόν τον ακριβό δίσκο ή έναν άλλον μικρότερο και με μικρότερες ταχύτητες αφού έτσι και αλλιώς σατα2 έχω?Μήπως να πάρω αυτόν και να τον έχω για μελλοντικό σύστημα.
2.Μήπως όμως αντί να δώσω 100 ευρώ για δίσκο να δώσω παραπάνω και να πάρω ένα λάπτοπ?
Τι να κάνω? Είναι πολύ προβληματισμένος!

4 Απαντήσεις

Ιωάννης Γαβαλάς απάντησε πριν 8 έτη

Ξέχασα να πω πώς ο εσωτερικός σκληρός δίσκος που έχει το λάπτοπ αυτή τη στιγμή θα χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικός με την αγορά SSD .Το κουτί μου το έκαναν δώρο.
Επίσης θα χρειαστώ όπως και να έχει έναν εξωτερικό σκληρό και θα τον αγοράσω σίγουρα.Γιαυτό λέω μήπως να πάρω SSD και με την αγορά αυτού θα έχω και τον εξωτερικό σκληρό.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ιωάννη,

Η αλήθεια είναι πως για να πάρεις ένα σχετικά αξιοπρεπές laptop που να σου κρατήσει μερικά χρόνια, θα πρέπει να δώσεις γύρω στα 500-600 ευρώ, τα φθηνά laptop των 300ων ευρώ δεν αξίζουν τίποτα.

Ο επεξεργαστής δεν αλλάζει στο laptop. Δεν κυκλοφορούν επεξεργαστές laptop στη λιανική, και ακόμα και αν βρεις μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει εγγύηση πως θα τον αναγνωρίσει το BIOS.

Δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ούτε τη RAM, γιατί 8GB DDR2 μνήμης είναι πανάκριβα, κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ, πολλές φορές περισσότερο δηλαδή απ' όσο αξίζει ολόκληρος ο υπολογιστής.

Εφόσον δεν έχεις παράπονο από την ταχύτητα του laptop, είναι καλή ιδέα να πάρεις τον Samsung Evo 850. Έτσι κι αλλιώς, μετρημένες είναι οι μέρες του laptop, μετά την επταετία αρχίζουν γενικά να αποτυγχάνουν τα κυκλώματα, και καλό είναι να σου μείνει για ένα άλλο σύστημα.

Ιωάννης Γαβαλάς απάντησε πριν 8 έτη

Σοβαρά θα χαλάσει οπωσδήποτε σε λίγο ο υπολογιστής?
Δηλαδή αναγκαστικά χαλάνε τότε?

Ευχαριστώ και για την απάντηση Άγγελε

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Όχι δεν θα χαλάσει αναγκαστικά τότε, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Απλά συνήθως τότε μπορεί να αρχίσουν τα προβλήματα