Νικος Αλεξπουλος ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Έχω ενα desktop με μητρική D946GZ, επεξεργαστή Intel Core 2 duo E6300 1.86GHz και μνήμη RAM 2 GB DDR2 1.80volt  (socket 775).
Έχω windows 7 home και μου πρότειναν για πιο ελαφρύ σύστημα και καλύτερη ασφάλεια να τα καταργήσω και να εγκαταστήσω Linux Mint xfce. 1η φορά θα τα "τρέξω" ! 
Συμφέρει η αγορά ενος δίσκου ssd για απόδοση και ταχύτητα; (θα κρατήσω τον υπάρχον για αποθήκευση)  Επίσης, αναβαθμίζεται ο επεξεργαστής;  Η χρήση ειναι για browsing, torrenting. Το διαθέσιμο μπατζετ κυμαίνεται στα 70-100 ευρώ. Ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νίκο,
Ναι, το Linux είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.
Δεν αξίζει σε τόσο παλιό μηχάνημα να βάλεις SSD.
Οι επεξεργαστές για τη μητρική σου έχουν δυστυχώς καταργηθεί εδώ και χρόνια, μόνο σε μεταχειρισμένο αν έβρισκες.

Νικος Αλεξπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε. Η αλήθεια ειναι οτι ειμαι παντελώς αρχάριος σε θέματα συμβατότητας. Έχεις να προτείνεις κάποιο HDD;  Σκεφτόμουν αυτόν λόγω καλών κριτικών.  Toshiba DT01ACA100 1TB.  Για τον επεξεργαστή, βρήκα μεταχειρισμένο αυτό το μοντέλο Intel® Core™2 Duo Processor E8400 (6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) σε καλή τιμή αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν ταιριάζει,επειδή δεν αναφέρεται στη σελίδα της ιντελ.

Νικος Αλεξπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Η δεύτερη επιλογή μου ειναι αυτός. Western Digital Caviar Blue 1TB.   Δε ξέρω αν αξίζει να κοιτάξω μικρότερη χωρητικότητα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν συμφέρουν οι χωρητικότητες κάτω από 1TB, η διαφορά στα χρήματα είναι πολύ μικρή.
Ο Toshiba είναι πολύ καλός, τον συνιστούμε εδώ και χρόνια στον οδηγό αγοράς υπολογιστή και δεν είχαμε ποτέ παράπονα.
Από τη στιγμή που η Intel δεν έχει κάποια επίσημη λίστα συνεργαζόμενων επεξεργαστών για την D946GZ, είναι ρίσκο να δοκιμάσεις άλλο επεξεργαστή. Ακόμα και με το σωστό socket, μπορεί να μην τον αναγνωρίζει το BIOS.

Νικος Αλεξπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε. Ελπίζω να έχω τα αποτελέσματα που φαντάζομαι. Ειδάλλως θα συμβουλευτώ τον οδηγό αγοράς υπολογιστή για μια τμηματική αναβάθμιση.