Giannis Sykomanis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας παιδιά,
Έχει έρθει ο καιρός να κάνω καινούρια αγορά υπολογιστή για τη δουλειά διότι ο παλιός έχει αρχίσει να "σβήνει" σιγά σιγά. Με βάση τις συμβουλές σας από τα διάφορα θέματά σας έχω καταλήξει στα εξής χαρακτηριστικά:
Tower: Corsair Carbide 100R Midi Tower - 46,90 ευρώ
Τροφοδοτικό: Corsair PSU CXM series 500W 80+ Bronze CX500M Modular - 84,90 ευρώ
Επεξεργαστής: AMD A8 7650K (FM2+ / 3,80 GHz / 4MB) - 93,90 ευρώ
Motherboard: MSI A78M-E45 V2 - 74,90 ευρώ
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 - 44,90 ευρώ
SSD: OCZ Trion 150 240GB - 74,90 ευρώ
Συνολικό κόστος 420,40 ευρώ
Οθόνη - DVD-R - περιφερειακά, θα χρησιμοποιήσω τα παλιά μου.
Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι καλό το σύστημα για τα λεφτά του, ή να επιλέξω ίσως κάποια καλύτερα χαρακτηριστικά με ίσως λιγότερα ή ελαφρώς παραπάνω χρήματα αλλά με σημαντικά οφέλη;
Να ενημερώσω πως ο υπολογιστής ΔΕ θα χρησιμοποιείτε για gaming, παρά μόνο για καθημερινές εργασίες, προγράμματα τιμολόγησης κτλ, και ο λόγος που επιλέγω ίσως κάποια καλύτερα χαρακτηριστικά είναι επειδή θέλω να κρατήσω τον υπολογιστή για 5+ χρόνια χωρίς προβλήματα ή αναβαθμίσεις
Με εκτίμηση,
Γιάννης

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,

Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή νεότερης γενιάς. Μπορείς να πάρεις μικρότερο τροφοδοτικό με την ίδια πιστοποίηση, οπότε να εξισορροπηθεί το κόστος.

Επίσης, δεν μου είναι ξεκάθαρο αν η μνήμη που έχεις επιλέξει είναι ένα μονό άρθρωμα ή dual channel kit. Αν είναι ένα άρθρωμα των 8GB, χάνεις το dual channel DDR. Καλύτερα είναι να βάλεις 2x4GB.

Giannis Sykomanis απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου! Τώρα επειδή μου μπήκαν ιδέες, πιστεύεις καλύτερα να πάω στον Α8-7670Κ, ή στον Α10-7870Κ ? Η διαφορά κόστους των δύο δε με απασχολεί αν πρόκειται να έχω σημαντική διαφορά. (Btw, να πάρω μια no-name κανονική ψύκτρα, ή να δώσω το κάτι παραπάνω και να πάρω Hydro?)
Όσον αφορά το τροφοδοτικό σκεφτόμουνα να δώσω το κάτι παραπάνω για να είναι modular και να μην έχω θέμα καλωδίων. Πιστεύεις ότι τα modular είναι υπερεκτιμημένα ή όχι;
Για τις μνήμες αποφάσισα να πάω στις Corsair XMS3 4GB kit 1600Mhz Χ2, συνολικά δηλαδή 4 μνήμες Χ4 =16GB.
Συνολικά με τις παραπάνω αλλαγές (με τον 7870κ) το κόστος μου ανεβαίνει μόνο 50 ευρώ. Θα συμφωνούσες;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν βρίσκω μετρήσεις που να τους συγκρίνουν μεταξύ τους, είναι όμως αναμενόμενο πως η μεγαλύτερη σειρά από την ίδια εταιρεία θα έχει καλύτερη απόδοση, και σε αυτή τη χαμηλή κατηγορία τιμής, όσο καλύτερη απόδοση μπορείς να έχεις, τόσο το καλύτερο.

Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος, η εργοστασιακή ψύκτρα θα σε καλύψει σαν ψύξη. Η υδρόψυξη δεν είναι με κανένα τρόπο καλή λύση, ειδικά σε έναν οικονομικό υπολογιστή.

Είναι πεταμένα λεφτά να βάλεις modular τροφοδοτικό σε αυτό τον υπολογιστή. Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα πιάσουν περισσότερο τόπο σε πιο σημαντικά υποσυστήματα.

Δεν ωφελεί να βάλεις 16GB για τις εργασίες που θέλεις, θα μείνουν αχρησιμοποίητα. 8GB είναι υπέρ αρκετά, μόνο αν δούλευες βαριά προγράμματα όπως Photoshop, Premiere, AutoCAD θα άξιζε να βάλεις 16GB RAM.

Η πιο έξυπνη κίνηση στην κατηγορία που κινείσαι είναι να πάρεις όλα αυτά τα επιπλέον χρήματα που θα έδινες για ψύκτρα, modular τροφοδοτικό, 16GB RAM, και να τα δώσεις για να πάρεις όσο γίνεται καλύτερο επεξεργαστή.