Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά Ultrabook για συχνές μεταφορές 850€
Dimitris Zagorakis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,

Ουσιαστικά ψάχνω για ένα ultrabook για τη σχολή μου, είμαι προγραμματιστής και έχουμε συχνά παρουσιάσεις, project κτλ οπότε πρέπει να είμαι συνέχεια on-the-go. Ψάχνω κάτι με δυνατή διάρκεια μπαταρίας, μεγάλη RAM, ελαφρύ και με SSD για να είναι πολύ γρήγορο. Η Οθόνη δε νομίζω ότι με νοιάζει ιδιαίτερα αν και νομίζω ότι σε αυτή τη τιμή δεν γίνεται να μην είναι Full HD. Βρήκα κάποια μοντέλα δεν ξέρω κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις της μπαταρίας ωστόσο, όμως θα ήθελα να μου πεις εσύ την γνώμη σου, αν κάποιο από αυτά είναι καλά και ποιό θα μου πρότεινες εσύ.

HP Probook 430 G4

HP Pavilion 15-au101nv

ASUS Laptop 15.6" i7-7500U 8 GB

Asus F556UA-AB54

Το VFM Laptop σου ωστόσο δεν έχει SSD.

ASUS X550VX-XX289D

Επιπλέον, δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα λάπτοπ το οποίο θα έχει κάρτα γραφικών ή ένα που δεν έχει για την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

2 Απαντήσεις

Dimitris Zagorakis απάντησε πριν 7 έτη

Ένα ακόμα που είδα και μου άρεσε πολύ
Acer-SP513-51-i7-7500U-8GB-256GB-FHD-W10

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Προσπαθώντας να στριμώξεις SSD σε αυτή την κατηγορία τιμής, αναγκάζεσαι να βάλεις σημαντικά χειρότερο επεξεργαστή, και αυτό δεν είναι με κανένα τρόπο καλή τακτική.

Το VFM laptop της εβδομάδας έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή HQ και σημαντικά καλύτερη κάρτα γραφικών από όλα τα μοντέλα που αναφέρεις.

SSD μπορείς να βάλεις όποτε θέλεις αργότερα σε οποιοδήποτε laptop, όμως ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δεν αλλάζουν, και αυτά είναι που μετράνε.

Πάντως, όσον αφορά το βάρος και την αυτονομία, τα laptop με τις οθόνες μικρότερες των 15 ιντσών σίγουρα υπερέχουν σε αυτούς τους τομείς. Το ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσον θα σε βολέψει να δουλεύεις σε laptop με τόσο μικρή οθόνη.

Σε αυτή την περίπτωση, αυτό είναι καλή επιλογή.