orestisfraSPDR . ρώτησε πριν 6 έτη

καλησπέρα PCsteps,
χρειάζομαι ένα UPS για να συνδέσω ένα desktop 650W τροφοδοτικό, i5-8400, z350 μητρική, M2 ssd 250 GB, (στο μέλλον μαλλον την nvidia 1060), μία οθόνη 24" 23W, ένα PS3 (απ'ό,τι είδα 225W) και μία τηλεόραση 18" (έχει ήδη μια πρίζα ασφαλείας η TV άρα μπορεί να μην την συνδέσω αν χρειαστεί κάποια άλλη συσκευή το UPS). Έχω κοιτάξει τον οδηγό που έχετε στο pcsteps, κάποια πιο παλιά post εδώ πέρα και το psu calculator. Χρειάζομαι υποστήριξη τουλάχιστον για 4 συσκευές, 1000-1400 VA; (σύμφωνα με το x1,6 των W); (θελω μια βοήθεια εδώ) και αρκετό χρόνο ώστε να αποθηκεύσω τα πάντα και να τα κλείσω. Θέλω να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβο γιατί μένω σε γκαρσονιέρα και δεν θέλω με κάθε σκαμπανέβασμα να βαράει μόνιμα με το παραμικρό. Το ρεύμα στην περιοχή είναι τέρμα ασταθές (χτες έπεσε τελείως και ξαναήρθε το ρεύμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, 3 φορές μέχρι που έπεσε τελείως) καθώς επίσης έχουμε θέμα με κεραυνούς. Το badget είναι 50-100 ευρώ (αν είναι δυνατόν με αυτά τα στατς που ζητάω). Χρησιμοποιώ πολύ το μηχάνημα για την σχολή (τρέχω προσομοιώσεις και επεξεργάζομαι μεγάλο όγκο text files πολύ γρήγορα) οπότε υπολογίζω πως το τροφοδοτικό λειτουργεί περίπου στα μισά watt και αργότερα θα χρησιμοποιείται και για gaming. Είδα ότι οι μάρκες που καλό θα ήταν να επικεντρωθώ είναι οι Eaton και APS. Παρόλα αυτά δεν ξέρω τι να πάρω και 1ον - θα ήθελα μια-δύο προτάσεις και 2ον - όταν λέτε ότι το Offline/Standby UPS χρειάζεται 20-100 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αλλάξει την παροχή, θα δημιουργήσει αυτό το κενό κάποιο πρόβλημα; Θα προλάβει κάτι να κλείσει σε αυτό το χρόνο πριν προλάβει το UPS να δράσει; Αξίζει τα λίγα παραπάνω λεφτά ένα Line Interactive UPS; Το ρούτερ βρίσκεται μακριά και δεν φτάνει να περάσει η πρίζα από το UPS αλλά πώς μπορεί να περάσει το ethernet απο το UPS; ρουτερ - UPS - άλλο καλώδιο για PC; Δεν έχω ξανασχοληθεί ποτέ με UPS.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Ορέστης.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Ορέστη,
Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα που υπολογίζεις είναι λίγα για αξιοπρεπές UPS στα VA που χρειάζεσαι.
Η πιο VFM επιλογή είναι αυτό το APC στα 160 ευρώ. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο σε αυτή την ισχύ που να είναι κοντινό σε χρήματα και από αξιόπιστη εταιρεία, και τις άγνωστες δεν τις εμπιστευόμαστε καθόλου για UPS.
Δεν υπάρχει δίλημμα Stand-by ή Online Interactive, καθώς τα περισσότερα stand-by έρχονται σε πολύ μικρότερα VA.
Για τον ήχο, τα APC έχουν επιλογή να τον έχεις κλειστό, και καταλαβαίνεις πως έχει πέσει το ρεύμα από τους ανεμιστήρες του UPS, που ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Από εδώ και πέρα ίσως με λίγο ψαξιμο δικό μου να βρω κάτι παρόμοιο σε αυτή την μάρκα ή θα πάρω αυτό. Έκανα και ένα λάθος για την μητρική (z370) καθώς και ram που έχω 8 και αργότερα μπορεί να πάω για 16 αλλά δεν νομίζω πως έχει και διαφορά. 
Να είσαι καλά, καλή συνέχεια!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, η μητρική και η RAM δεν κάνουν διαφορά για την επιλογή του UPS.