Αντώνης Παρασκευής ρώτησε πριν 1 έτος

Ψάχνω να αγοράσω UPS για τον υπολογιστή μου. Σε αυτό θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή, τα ηχεία, τον εκτυπωτή και την οθόνη. Συνολικά, οι συσκευές αυτές καταναλώνουν 640W: 550W ο υπολογιστής (έχω 550άρι τροφοδοτικό), 40W τα ηχεία, 10W ο εκτυπωτής και 40W η οθόνη. Επίσης, έβαλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή μου στο PSU Calculator της Outervision, και μου έβγαλε Recommended UPS Rating: 750 VA.
Έχω βάλει στο μάτι αυτά τα UPS:

UPS APC Back-UPS - 1600VA / 900W - Line-Interactive - 4x Schuko
UPS APC Back-UPS AVR - 1200VA / 650W - Line-Interactive - 4x Schuko

Πιστεύετε θα με κάλυπτε επαρκώς κάποιο από αυτά, και αν ναι, ποιο θα με κάλυπτε καλύτερα; Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα.
Επίσης, για να δουλέψει ένα UPS όπως πρέπει, πρέπει να είναι συνδεδεμένο οπωσδήποτε σε πρίζα τοίχου, ή μπορώ να το έχω συνδεδεμένο και σε πολύμπριζο;

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Αντώνη! Το ότι το τροφοδοτικό είναι 550W, δεν σημαίνει ότι η σύνθεση όντως χρησιμοποιεί 550W, οπότε καλά έκανες και χρησιμοποίησες το calculator. Τα APC είναι άριστα UPS, τα καλύτερα μαζί με τα Eaton, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Πήγαινε σε αυτό που είναι στα VA που χρειάζεσαι. Καλό είναι να το έχεις απευθείας σε πρίζα και όχι σε πολύπριζο.