GEORGIOS RENTZOULAS ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα είμαι αναγνώστης σας και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Έχω την LG37SL8000 τηλεόραση στη οποία βλέπω μέσω laptop με HDMI Netflix  η συγκεκριμένη τηλεόραση αν την αφήσω κλειστή αρκετές μέρες πχ όταν λείπω ταξίδι, αργή να ανοίξει η εικόνα , κάνει σαν είναι παγωμένη και σιγά σιγά επανέρχεται μέχρι που λειτουργεί κανονικά. Να την αλλάξω με μιας σύγχρονη smart 4Κ ή να περιμένω να μην δουλεύει καθόλου ?  Θα δω διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ?  Η απόσταση θέασης   είναι το μέγιστο 2.5 μετρά. Τι προτείνετε να πάρω σε μέγεθος οθόνης, με μεγιστο κοστος  τα 500ευρω.
Σας Ευχαριστώ   
Καλή Ανάσταση

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Από τη στιγμή που η τηλεόραση έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα, κάποια στιγμή θα χρειαστεί αντικατάσταση. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις το πότε.

Μήπως στον χώρο που την έχεις τοποθετήσει υπάρχει υγρασία ή έντονη σκόνη και προκαλείται το πρόβλημα;

Το μέγεθος της τηλεόρασης είναι προσωπική επιλογή του καθένα.
Υπάρχουν πίνακες που δείχνουν τη βέλτιστη απόσταση για κάθε ανάλυση και μέγεθος, αλλά είναι καθαρά θεωρητικοί. Στην πράξη κάθε θεατής βολεύεται διαφορετικά.

https://imgur.com/a/BAYDHPA

Πριν προτείνω κάποια  συγκεκριμένη τηλεόραση, πρέπει να καταλήξεις τι μέγεθος ή εύρος μεγεθών σε ενδιαφέρει. Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό αγοράς μας για να πάρεις μια ιδέα από τις τιμές.

GEORGIOS RENTZOULAS απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σκέφτομαι από 43 έως 50 ιντσες. Η ανάλυση FHD μιας καινούργιας τηλεόρασης  led έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την τηλεόρασης μου που είναι lcd ? Γιατί από ότι καταλαβαίνω μόνο μέσο Netflix θα βλέπω 4K .Τα ποίο πολλά θα ειναι FHD.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τα LED panel έχουν δύο κύρια πλεονεκτήματα.

Πρώτων, διαθέτουν ξεχωριστό φωτισμό σε κάθε pixel για τα τρία RGB χρώματα, το οποίο προσφέρει πιο ζωντανά χρώματα.

Δεύτερο, προσφέρουν πραγματικά μαύρο χρώμα, καθώς ουσιαστικά κλείνουν τον φωτισμό στα σχετικά pixel. Αυτό θα το αντιληφθείς ιδιαίτερα σε σκοτεινές ταινίες.

Στα αναφέρω αρκετά απλοποιημένα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπω σε λεπτομέρειες.

Οπότε, αν λάβουμε υπόψιν και την παλαιότητα του τωρινού σου panel, η διαφορά δεν θα είναι καθόλου ασήμαντη.

Ακόμα και αν δεν αναπαράγεις συνέχεια σχετικό υλικό, το 4K θα βοηθήσει να μην βλέπεις τα pixel όταν βρίσκεσαι σε κοντινή απόσταση. Το αναφέρω γιατί αναφέρεις μεγάλα μεγέθη και σχετικά μικρή απόσταση θέασης.

GEORGIOS RENTZOULAS απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σάς, με καλύψατε πλήρως.