arduino master ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, σκοπεύω να να χτίσω το νέο και πρώτο μου σύστημα μόνος καθώς οι έτοιμοι υπολογιστές είναι ΓΙΑ ΗΛΗΘΙΟΥΣ όπως λέει και ο κύριος Άγγελος.
Προβλέπω το σύστημα να είναι συνολικά γύρο στα 550 ευρό. 
π.χ.
ryzen 5 2600

Zotac GeForce GTX 1650 Super 4GB

(δεν ξέρω γιατί είναι έτσι τα γράμματα)
DDR4 3200MHz 2x8gb
(έχω διαβάσει τον οδηγό αγοράς μητρικής) αλλά είμαι σε δήλιμα γιατί έχω ακούσει για το VRM πως χρειάζεται καλή ψήξη και γενικά ...... έχω μπερδευτή και οι γωνείς μπου δεν γνωρίζουν απο hardwear υπολογιστων.
Οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια μητρικη να πάρω???
Α και κάτι ακόμα , το ποιο πηθανό είναι να μην τη χρησιμοποιήσω γι overclocking αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια OC compatible μητρική
υ.γ. δεν ξερω αν  εχει σημασία αλλα θα τη χρησιμοποιώ για gaming και 3d modeling (πολύ ελαφρύ 3d modeling ....... τοσο που τρέχει και στο οικογενιακό μας laptop.(που ειναι και 5-6 χρονων))

6 Απαντήσεις

arduino master απάντησε πριν 4 έτη

με συγχωρείτε που απάντησα σε  δυο τρια άτομα, νομιζα οτι λειτουργείτε σαν  forum σας παρακαλώ απαντήστε   :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(     

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Μην αγχώνεσαι, πάντα απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις. Απλά, ανάλογα τον φόρτο εργασίας, μπορεί να αργήσουμε λίγο παραπάνω.

Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να δεις μια MSI B450 Tomahawk Max. Θα σε καλύψει για ελαφρύ overclock. Aν θέλεις να πειραματιστείς με βαρύ overclock, αναγκαστικά πρέπει να πας στις πιο ακριβές X570. 

arduino master απάντησε πριν 4 έτη

Καθώς ο χώρος μου είναι περιορισμένος, ψάχνω για micro atx board, μετά από λίγο ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε

Asus TUF B450M-Pro Gaming

MSI B450M Mortar Titanium

Asrock B450M Steel Legend

που έχουν και καλή ψύξη VRM
αλλά κρατάω και την TOMAHAUK MAX σε περίπτωση που πάω με full-ATX

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Και οι τρεις φαίνονται πολύ καλές επιλογές. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στα χαρακτηριστικά τους. Επέλεξε αυτή που προσφέρει τις θύρες που σε καλύπτουν. 

arduino master απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Γιώργο.

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Πάντως ,λειτουργεί πράγματι σαν φόρουμ όπως είπες ,απλά δεν επιτρέπεται να απαντάς για αγορές προιόντων ,ούτε να βάζεις λινκ από καταστήματα.

Όπως επίσης και να μή δίνεις βοήθεια για σπασμένα προγράμματα. Μπορείς να δεις και τους όρους των ερωτήσεων. (Βλ. στο "Κάνε μία νέα ερώτηση".)