VCrus StreetKing ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας.Χρονια πολλα και καλές γιορτές.Έχω εναν φορητό υπολογιστή από το 09'.Οπότε σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσω έναν προσωπικό υπολογιστή.Θα σας αναφέρω τα χαρακτηριστικά του συστήματος που θα ΄θελα να αγοράσω.Ο προυπολογισμός μου κινείται γύρω στα 1200 ευρώ το μέγιστο.Δίχως να συμπεριλαμβάνω στο ποσό αυτό το λογισμικό.

Θέλω το σύστημα μου να έχει 16 gb ram σε ταχύτητες των 2400 mhz ,αρα να υποθέσω ότι η μητρική που θα αγοράσω θα πρέπει να υποστηρίζει τις ταχύτητες της ram.Να αγοράσω 4Χ4 ή 2Χ8 για να φτάσω τα 16gb ;Ddr3 ή παραπανω ;

Είχα σχηματίσει τη γνώμη να αγοράσω έναν HDD και να <<κουμπώσω>> και έναν ssd των 250 gb περίπου.Φίλος μου πρότεινε έναν ssd των 500gb και αν έχω θέμα χωρητικότητας ,τότε εναν εξωτερικό σκλήρο δίσκο.

Μου πρότειναν μητρική που να έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου αντί να την αγοράσω αυτόνομη.

Ανεμιστήρες και υδρόψυξω χρειάζομαι ;

Κοιτάω για οθοόνη Hd ωστόσο κοντά στα 100-120 ευρώ.Μου πρότειναν οθόνη με ανάλυση 2k.Πρέπει να με επιβαρύνει αισθητά ;

Επεξεργαστή διάλεξα τον i7 4790.Είμαι ανάμεσα σ'αυτόν και στον i5 4690.

Ο υπολογιστής προορίζεται για κάθε χρήση και να με βγάλει 6-8 χρόνια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

15 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν βλέπω κανένα λόγο να παραμείνεις σε επεξεργαστές 4ης γενιάς, που συν τοις άλλοις δεν δέχονται μνήμες DDR4. Ούτε έχεις κάποιο κέρδος βάζοντας μια καημένη GTX 750 Ti.

Δεν μου είναι ξεκάθαρο για ποια χρήση θέλεις τον υπολογιστή. Θα παίζεις παιχνίδια? Θα τρέχεις βαριά επαγγελματικά προγράμματα? Ή απλά θέλεις ένα σύστημα για Ίντερνετ, ταινίες, μουσική, και τα σχετικά? Γιατί είναι πολύ διαφορετικές οι κατάλληλες επιλογές ανάλογα με τη χρήση που θέλεις.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα.Οπως αναφερω ο υπολογιστης θα ναι για καθε χρηση.Για gaming ,δουλεια γραφειου και το κυριοτερο να αντεξει για τα επομενα 6-8 χρονια.Δηλαδη αντι για i7 4790 να κοιταξω τον i7 6700 ;

Η καρτα γραφικων GTX 750 Ti βαθμολογειται στα 8.2 απο το gpuboss και κυκλοφορησε το 14.Θεωρησα πως ειναι μια τιμια αγορα και λογω καποιων κριτικων που διαβασα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

To GPUboss είναι εντελώς αναξιόπιστο, δεν μπορείς να το εμπιστευτείς για τίποτα. Και μια κάρτα γραφικών διετίας είναι παραπάνω από άχρηστη σήμερα, αν σε ενδιαφέρει σοβαρά το gaming.

Δες τη σύνθεση των 1100 ευρώ με 16GB RAM και κάρτα γραφικών την RX 480.

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών θα ζοριζόταν πολύ στο 2K και το budget σου δεν επιτρέπει ανώτερη κάρτα γραφικών, όπως η GTX 1070, οπότε είναι καλύτερα να παραμείνεις στο Full HD.

O SSD είναι εντελώς πεταμένα λεφτά στην κατηγορία τιμής που κινείσαι. Επίσης, αν δεν σκοπεύεις να πάρεις πολύ καλά ηχεία, και η κάρτα ήχου είναι πρακτικά άχρηστη.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Επεξεργαστη επομενως να διαλεξω τον i7 6700 ;Φαινεται καλη επιλογη ;Να βαλω σκληρο δισκο HDD μονο χωρις ουτε έναν ssd των 120 gb ;Η ram και η μητρικη που εχω επιλεξει ,ειναι τιμιες επιλογες ;Ευχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, ο i7 6700 είναι καλή επιλογή.

Μην βάλεις καθόλου SSD. Μπορείς να προσθέσεις όποτε θέλεις αργότερα, δεν υπάρχει λόγος να κόψεις από τα σημαντικά έστω και για τα 60 ευρώ που έχει ένας 120άρης.

Η μητρική που έχεις επιλέξει δεν παίρνει επεξεργαστές 6ης γενιάς, και η RAM είναι DDR3. Δες τη μητρική και τη μνήμη που σου πρότεινα.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Ram να διαλεξω 2Χ8 ή 4Χ4 για τα 16gb που θελω ;Αν παω στα 2400 mhz δε με συμφερει ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν έχεις κανένα κέρδος βάζοντας 4x4GB. Για να πας στα 2400MHz πρέπει να βάλεις πιο ακριβή μητρική, και για λιγότερο από 270MHz, δεν αξίζει, δεν πρόκειται να δεις καμία πραγματική διαφορά.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Κατεληξα σ αυτες τις επιλογες : https://www.dropbox.com/s/0wv73xvtms6li0t/Screenshot%202016-12-26%2014.07.45.png?dl=0

Εβαλα i5 6600K αντι τον i7 6700.Δε ξερω ,αλλα πιστευω οτι η διαφορα των 100 ευρω ειναι μεγαλη για τις διαφορες που εχουν.

Αφαιρεσα τον ssd κ εβαλα εναν Hdd.Υπαρχει κατι που μου ξεφευγει ;Ανεμιστηρες και ψυξη επεξεργαστη χρειαζομαι ;Ο σκληρος δισκος της wd στις 7200 στροφες θα με καλυψει;Τροφοδοτικο εβαλα στα 630 w.

Ευχαριστω κ παλι

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν δεν σκοπεύεις να τρέξεις βαριά επαγγελματικά προγράμματα τύπου Photoshop, AutoCAD, Premiere, virtual machines και τα σχετικά, θα σε καλύψει ο i5 6600K.

O 6600Κ δεν περιλαμβάνει ψύκτρα στη συσκευασία, οπότε πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά. Αυτή είναι μια οικονομική επιλογή.

Κατά τ' άλλα, όλα εντάξει.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Επανερχομαι παλι για μια τελευταια ερωτηση οσο αναφορα την μητρικη.

Η MSI H170M PRO-VDH RETAIL στα 108,14 με την MSI H170 GAMING M3 RETAIL στα 141,03 και την GIGABYTE GA-Z170M-D3H RETAIL στα 154,9 εχουν τρομακτικες διαφορες που να δικαιολογουν τη διαφορα στη τιμη τους ;

H MSI H170M PRO-VDH RETAIL θα με καλυψει πληρως ;Οι υπαλληλοι στο eshop ,μου ειπαν να κυμανθω σε τιμες γυρω στα 160 ευρω + .Εχω την εντυπωση πως το θεωρω υπερβολικο εκτος αν εχουν κατα καποιο τροπο δικιο.Ευχαριστω και παλι.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

ΕΡΩΤΗΣΗ.Αν επιλεξω αυτην την μητρικη ΜΗΤΡΙΚΗ MSI Z170M MORTAR RETAIL και ταυτοχρονα παω για μνημες ταχυτητα στα 3000 mhz , RAM G.SKILL F4-3000C14D-16GVR 16GB , αξιζουν τον τοπο τα λεφτα ;Aξιοπρεπεις οι επιλογες ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Στο budget που κινείσαι δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα χρήματα για μητρική και μνήμες. Θα ήταν καλύτερα να επένδυες αυτά τα έξτρα χρτήματα για καλύτερη κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή.

100-110 ευρώ είναι αρκετά για να πάρεις μια μητρική με καλής ποιότητας πυκνωτές και ηλεκτρονικά στοιχεία, σε αντίθεση με μοντέλα των 60-70 ευρώ. Στην περίπτωσή σου δεν βλέπω λόγο να πας σε κάτι πιο ακριβό.

VCrus StreetKing απάντησε πριν 7 έτη

Εν τελει κατεληξα σ'αυτη την μητρικη ASUS B150M-PLUS RETAIL.Ειδα καλες κριτικες.

Τα υπολοιπα ολα ιδια.Με εξαιρεση τον πυργο που δεν υποστηριζε ανεμιστηρες και κατεφυγα σε Zalman ,και τον σκληρο δισκο που επελεξα 2TB Toshiba και πειστηκα και για εναν ssd samsung 850 evo στα 250 gb.

Το παραπονο μου ειναι οτι απ τη στιγμη που κατι πουλας ειτε ειναι πληροφορια ειτε προιον ,οφειλεις να βοηθησεις τον πελατη σου.Δεν ειναι δυνατο να πηγαινω σε καταστημα του eshop ,να ειμαι ετοιμος να διαθεσω ενα ποσο οποιο κ να ειναι αυτο ,να μη με βοηθανε στην επιλογη(συμβουλευτικα) ,οταν ειδικα δεν εχω καλη επαφη με το αντικειμενο.

Ευχαριστω και παλι για τον πολυτιμο χρονο που διαθεσες στο να κατασταλαξω επιτελους.

Γιωργος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Έχω δει τι προτάσεις κάνουν οι υπάλληλοι των διαφόρων καταστημάτων, μόνο χαμένος θα έβγαινες. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει να ξεστοκάρουν το παλιό εμπόρευμα, παρά να σου προτείνουν κάτι σωστό.