Δημητρης Μοκκας ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα. Θελω να αγορασω καινουργιο υπολογιστη για gaming και θα ηθελα να μου πειτε την δικη σας προταση ( τα χρηματα που διαθετω ειναι 750-800 ευρω). Εχω δει επισης το build που εχετε κανει με 700 ευρω και επανω σε αυτο θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να ''κοψω'' καποια χρηματα απο το κουτι ετσι ωστε μαζι με τα 50-100 ευρω που διαθετω παραπανω να τα επενδυσω στην αγορα καποιου αλλου καλυτερου υποσυστηματος, π.χ. GTX 1060 αντι 1050ti. Ευχαριστω εκ των προτερων.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Σίγουρα με μια GTX 1060 θα έχεις σημαντικά καλύτερη απόδοση έναντι της GTX 1050 Ti.
Ταυτόχρονα, όμως, το κουτί είναι το μόνο υποσύστημα στον υπολογιστή που δεν παλιώνει. Ένα καλό κουτί μπορείς να το έχεις δέκα, δεκαπέντε χρόνια, ακόμα κι αν αλλάξεις πολλές φορές τα υποσυστήματα μέσα, δεν αλλάζουν οι προδιαγραφές ATX και οι συμβατότητες.
Από την άλλη, μια μέση κάρτα γραφικών σήμερα, σε 3 χρόνια θα αρχίσει να ζορίζεται, στα 5 χρόνια θα θέλει οπωσδήποτε αλλαγή, δεν θα μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει.
Η αλήθεια είναι πως στη θέση σου και με τέτοιο περιορισμένο budget, κι εγώ θα το σκεφτόμουν. Όταν όμως το 2006 έδωσα 300 ευρώ για ένα καλό κουτί, το οποίο άλλαξα πέρσι μόνο επειδή βαρέθηκα να το βλέπω, ήταν λεφτά που έπιασαν τόπο.