Γεώργιος Νεοφώτιστος ρώτησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα σας. Έχω pc με Gigabyte z270, επεξεργαστή i5-7400, ram 16GB και το χρησιμοποιώ για χρήση με σχεδιαστικά προγράμματα (AutoCAD κλπ) και gaming Age of empire 3, 4, Doom (2016), Age of mythology. Διαπίστωσα ότι το Age of empire 4 σέρνεται. Ενώ το doom του 2016 παίζεται αξιοπρεπώς με μέτρια ως χαμηλά γραφικά, το Age of empire 4 παίζεται (εν συντομία, για να μην σας κουράσω) χάλια. Δεν φανταζόμουν ότι αυτό το παιχνίδι έχει πιο βαριά γραφικά από το Doom2016!! Μάλλον έφτασε η εποχή για αγορά κάρτας γραφικών, αφού πλέον δεν υπάρχουν οι εξωφρενικές τιμές του πρόσφατου παρελθόντος. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια κάρτα γραφικών, με μέγιστη τιμή 400€, που να ταιριάζει τέλεια με τη σύνθεση του υπολογιστή μου. Να μην παρατηρείται δηλαδή bottleneck. Νομίζω ότι αν συμβαίνει bottleneck, η κάρτα γραφικών είναι ισχυρότερη από ότι χρειάζεται και κατά συνέπεια έχεις πληρώσει παραπάνω χρήματα από ότι θα έπρεπε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, γιατί δεν ξέρω καλά από κάρτες γραφικών. Για αναβάθμιση επεξεργαστή και μητρικής ούτε λόγος. Με καλύπτουν πλήρως και δεν σκοπεύω να αγοράσω άλλα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα Γιώργο, για να είσαι εντάξει με τον επεξεργαστή που έχεις και να μην παρατηρείς σε καμία περίπτωση bottleneck θα σου πρότεινα να πας σε μία rtx 3060.

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Γιώργο παρατηρώ ότι η κάρτα που μου πρότεινες είναι overclocked. Ψάχνοντας στο bestprice και στο skroutz, σχεδόν οι μισές και περισσότερες κάρτες είναι oc. Επειδή δεν θέλω η κάρτα μου να δουλεύει στα όριά της και να φθείρεται, επειδή δεν είμαι gamer και επειδή σκοπεύω να την κρατήσω πολλά χρόνια, υπάρχει τρόπος να «αποκαταστήσω» το overclocking μιας κάρτας γραφικών; Οι εταιρείες πχ η Asus, σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα μέσω των συνοδευτικών  προγραμμάτων της εκάστοτε κάρτας ή όχι;
Ευχαριστώ πολύ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Όχι μην ανησυχείς, απλά θα έχεις τη δυνατότητα εάν θες να την κάνεις OC..