Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορα Κινητου για τυφλο παιδι
kostas vasilakis ρώτησε πριν 6 έτη

Με ενδιαφερει η αγορα κινητου Android,γιατι Ios υποθετω θα ειναι πιο δαπανηρη, μεχρι 200 ευρω, που θα χρησιμοποιηθει απο παιδι 12 ετων που δεν εχει καθολου οραση. Σκοπος ειναι η δυνατοτητα τηλεφωνικης επικοινωνιας, η αποστολη μυνηματων, η χρηση χαρτων (αν χαθει καπου), και βεβαιως η επικοινωνια με χρηση μεσων κοινωνικης δικτυωσης με τα φιλαρακια. Νομιζω οτι ειναι απαρραιτητη η μεγαλη, 5'' οθονη, για να ειναι πιο αναγνωρισιμα δια της αφης τα "κουμπια" του στην touch screen οθονη του, και η μεγαλης διαρκειας μπαταρια του για περισσοτερη αυτονομια. Ενα καλο ηχειο για να ακουγεται καθαρα και μαλλον ενα καλο μικροφωνο για να "πιανει" τις φωνητικες εντολες του χρηστη του ,καλο θα ηταν να γινεται στην Ελληνικη γλωσσα, επισης να συντονιζεται με ραδιοφωνο για τις μοναχικες στιγμες, να συνδεεται απροσκοπτα με το διαδυκτιο και οτι αλλο μπορει εσεις να θεωρητε κατα την γνωμη σας αναγκαιο που ισως να μου διαφευγει. Φυσικα για ολα τα παραπανω χρειαζεται μια καλη εφαρμογη επικοινωνιας μεταξυ κινητου και χρηστη, προτασεις? (talkback)? αρα θα πρεπει να εχει την αναλλογη hardware (Ram, CPU) υποστηριξη ωστε να ανταποκρινεται στις παραπανω απαιτησεις και καλο θα ηταν να παιρνει αναβαθμισεις για την μελλοντικη βελτιστη εξελικτικη του υποβοηθηση.
Ευχαριστω για την οποια βοηθεια σας
μετα τιμης Βασιλακης Κωστας.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κώστα,
Πριν λίγους μήνες είχαμε βγάλει σχετικό οδηγό για τη φωνητική πληκτρολόγηση και τις φωνητικές εντολές στα Ελληνικά.
https://www.pcsteps.gr/184351-φωνητική-πληκτρολόγηση-στα-ελληνικά/
Για καλύτερη συμβατότητα, λογικά ένα κινητό με όσο γίνεται "καθαρό" android είναι καλή επιλογή.
To LG Nexus 5Χ είναι από τα πιο οικονομικά κινητά με 100% καθαρό Android, γιατί τα Google Pixel ξεφεύγουν πολύ σε τιμή. Όμως δεν έχει ραδιόφωνο, που γενικά τείνει να εκλείψει στα σύγχρονα κινητά.
Το Motorola G5 Plus είναι επίσης πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα, και γενικά τείνει να έχει ένα σχετικά καθαρό Android.