Antonis Katzelakis ρώτησε πριν 7 έτη

Ψαχνω λαπτοπ σε αυτην την τιμη ειδα καποια καποια μοντελα με 8 ραμ ιντελ ι5 7200υ full hd οθονη με ssd ο οποιος ειναι πολυ σημαντικος αλλα με καρτες γραφικων ολες shared δλδ του επεξαργαστη οπως intel graphics hd 630 τι μ προτεινετε? υγ (να απορριψω amd επεξεργαστες?)

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, δυστυχώς οι AMD επεξεργαστές στα laptop είναι άχρηστοι.
Στα χρήματα που κινείσαι δεν θα βρεις καλύτερη κάρτα γραφικών και με τα χαρακτηριστικά που θέλεις.
Η οθόνη Full HD στις 15 ή τις 17 ίντσες είναι άχρηστο χαρακτηριστικό, δεν βλέπω το λόγο να σε περιορίζει στις επιλογές σου. Είναι αδύνατον να έχεις τα γραφικά επί της οθόνης στο 100%, γιατί θα είναι υπερβολικά μικρά, και άρα θα πρέπει να έχεις τα Windows σε συνεχές καθεστώς μεγέθυνσης, που σε ορισμένα προγράμματα δεν λειτουργεί σωστά. Και όλα αυτά για να έχεις τελικά ένα περιβάλλον εργασίας που να φαίνεται σαν την ανάλυση 1366x768, με μόνη διαφορά την ελαφρώς αυξημένη ευκρίνεια. Συν ότι η υψηλότερη ανάλυση καταναλώνει περισσότερη μπαταρία.
Ο SSD επίσης δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητο κριτήριο. Ναι μεν τα Windows και τα προγράμματα θα ξεκινούν ταχύτερα, αλλά αφού φορτωθεί ένα πρόγραμμα ο SSD δεν επηρεάζει σε τίποτα την απόδοσή του. Εξάλλου, SSD μπορείς να προσθέσεις όποτε θέλεις αργότερα, ενώ άλλα χαρακτηριστικά, όπως ο επεξεργαστής, δεν αλλάζουν.
Στα 620 ευρώ είναι πολύ καλύτερα να επιλέξεις ένα μοντέλο με i7 και να βάλεις δωρεάν Windows 10
εναλλακτικά, με λίγα χρήματα παραπάνω θα βρεις μοντέλο με κάρτα γραφικών GTX 940MX, που είναι η μικρότερη κάρτα γραφικών για σχετικά αξιοπρεπές gaming, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
Ειδικά αν σε ενδιαφέρει το gaming, η Full HD οθόνη απορρίπτεται δια ροπάλου, γιατί οι αδύναμες κάρτες γραφικών των laptop με το ζόρι αποδίδουν στο 1366x768, σε Full HD έχουν ανύπαρκτη απόδοση.

Antonis Katzelakis απάντησε πριν 7 έτη

η ssd οντως δεν δινει ομως τρομερη ταχυτητα στον υπολογιστη απλα συνδιασμος intel ι5 7hs gen με ssd η τιμη ξεφευγει

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σχεδόν πάντα είναι πιο φθηνό να αλλάξεις εκ των υστέρων το δίσκο με SSD, παρά να πάρεις laptop που έρχεται μαζί με SSD. Συνήθως το ίδιο ισχύει και για τη RAM.

Antonis Katzelakis απάντησε πριν 7 έτη

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-vivobook-max-x541uv-dm475t-intel-core-i5-7200u-8gb-1tb-geforce-920mx-2gb-1202119.html τι θα μου προτεινατε για αυτο το μοντελο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι αρκετά καλή προσφορά, δεν βρίσκεις εύκολα αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή.

Για να προσθέσεις SSD, αυτός είναι εξαιρετική επιλογή. Φρόντισε απλά να το πας σε εξουσιοδοτημένο service για να αντικαταστήσουν τον HDD δίσκο με τον SSD, ώστε να μην χάσεις την εγγύηση.