Βασιλης Καλιβοπουλος ρώτησε πριν 6 έτη

Σκέφτομαι ν αγοράσω το λάπτοπ http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-quest-slimbook-plus-grey-141-x5-z83504gb32gbhd/prod8690726pp/. Διάβασα τον οδηγό , θα ήθελα να ξερω αν συμφερει σαν αγορα με δεδομενο οτι θελω τη φορητοτητα και τις εφαρμογες που τρεχουν σε windows. Θα ηθελα να ξερω ποσο καλα και σε τι ειδους εργασιες περιπου μπορει να ανταπεξελθει (πχ μια δυο καρτελες στον browser και μια ανοιχτη εφαρμογη ως εκει) και τι εμπειρια χρησης θα χω γενικα. Συμφερει η αγορα αλλης συσκευης γι αυτο το σκοπο;

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Η αλήθεια είναι πως, αντικειμενικά, το συγκεκριμένο laptop έχει τη χειρότερη δυνατή απόδοση που θα μπορούσες να έχεις σε laptop, πραγματικά δεν υπάρχει κάτι χειρότερο σε επίπεδο επεξεργαστή. Και ο δίσκος του που είναι τόσο μικρός θα είναι θέμα για τα Windows, και θα γεμίζει πολύ εύκολα, η απόδοσή του θα είναι χαμηλή, και σε αυτά τα laptop τα πάντα είναι ενσωματωμένα, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγή δίσκου.
Τέτοια laptop σώζονται μόνο αν αντικαταστήσεις τα Windows με κάποια ελαφριά διανομή Linux.
Βέβαια, στα χρήματα που κινείσαι και σε διάσταση μικρότερη των 15 ιντσών, δεν θα βρεις κάτι καλύτερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και το συγκεκριμένο είναι καλό σαν laptop.