Fele Led ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
φέτος δίνω πανελλήνιες και οτι και να γίνει σύντομα θα είμαι σε κάποια σχολή πληροφορικής. Οπότε θέλω κάτι που να αντέχει αρκετά πράγματα..Προτείνεται να πάρω κάποιο Macbook ή να φτιάξω σταθερό υπολογιστή; Τόσα χρόνια μεν υποστηρίζω φανατικά και χρησιμοποιώ μονο σταθερό, αλλά τώρα για λόγους μεταφοράς σκέφτομαι την επιλογή Macbook. Θέλω μια γνώμη γιατι δεν ξέρω κατα ποσο είναι καλη επιλογή να μην παρω σταθερό.  

5 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Ποιό είναι σε κάθε περίπτωση το budget σου των χρημάτων που θες να διαθέσεις ?

Fele Led απάντησε πριν 6 έτη

για το Macbook δεν με ενδιαφερει να ειναι και το τελευταιο μοντελο οποτε περιπου στο 1.5 και για σταθερο το ιδιο 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ένας σταθερός των 1500ων ευρώ θα είναι πάνω από δύο φορές ταχύτερος, και με ασύγκριτα περισσότερες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον. Δεν συγκρίνεται σε κανένα επίπεδο με ένα laptop των 1500ων ευρώ, πόσο μάλλον macbook, που τείνουν να έχουν χαμηλότερη απόδοση επειδή εστιάζονται στο design, τη φορητότητα, και τη διάρκεια της μπαταρίας.
Είναι χίλιες φορές πιο έξυπνο να πάρεις έναν υπολογιστή των 1000ων ευρώ και ένα laptop των 500ων ευρώ, ώστε να έχεις απόδοση εκεί που χρειάζεται και φορητότητα εκεί που χρειάζεται.
Από εκεί και πέρα, θα βοηθούσε να μας πεις τι χρήση σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν δεν παίζεις παιχνίδια ή αν δεν τρέχεις συγκεκριμένα βαριά επαγγελματικά προγράμματα Photo edigint, CAD, και Video Editing, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να πάρεις σταθερό υπολογιστή άνω των 750 ευρώ.
Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση που θέλεις να κάνεις, και παράλληλα ρίξε μια ματιά στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, όπου έχουμε ετοιμάσει συνθέσεις για κάθε ανάγκη.

Fele Led απάντησε πριν 6 έτη

Δεν ασχολούμε με παιχνίδια καθόλου και δεν είναι κατι που με ενδιαφέρει οπότε ούτε μελλοντικά πρόκειται να ασχοληθώ. Απο εφαρμογές δεν ξέρω τι θα χρειαστώ στο μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πρέπει να έχω και ubuntu.
Video , Photo Editing δεν χρειάζομαι μόνο οτι σχετίζεται με προγραμματισμό θα χρειαστώ και θα ηθελα να ασχοληθώ με web design.
Ποιες ειναι οι καλύτερες επιλογές για σταθερό και λάπτοπ των 500;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Η σύνθεση των 750 ευρώ και ένα laptop όπως αυτό θα σε καλύψουν από κάθε άποψη. Το συνολικό κόστος βγαίνει κάτω από τα 1500 ευρώ που υπολόγιζες.