Giwrgos Kotzabasis ρώτησε πριν 5 έτη

Σκεφτομαι την αγορα μεταχειρισμενης καρτας γραφικων (συγκεκριμενα της rx580 διοτι ειμαι ηλιθιος). Σε μια ερωτηση αλλου χρηστη πριν 4 χρονια απαντησατε οτι αξιζει η επιλογη αυτη αλλα δεν αναλυσατε το τι πρεπει να προσεξουμε για την επιλογη της καταλληλοτερης καρτας. Γενικα αυτο που θελω να μαθω ειναι τι να ζητησω απο τον πωλητη για να μου εγγυηθει οτι το προιον δεν ειναι ελλατωματικο. Τελος δεν ξερω αν αξιζει η αναμονη της κυκλοφοριας των νεων mid range κατρων της amd με το ονομα navi οι οποιες φαινονται πολυ καλες επιλογες.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Γιώργο
Μία δοκιμή της κάρτας σε έναν υπολογιστή και η εκτέλεση κάποιων stress test πιστεύω πως είναι αρκετά. 
https://www.pcsteps.gr/132043-stress-test-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-cpu-gpu/

Giwrgos Kotzabasis απάντησε πριν 5 έτη

Κάρτες γραφικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για mining αξίζουν ή έχουν υψηλό ρίσκο? Πώς μπορώ να ξέρω με σιγουριά αν έχει χρησιμοποιηθεί για mining μια GPU?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να τρέξεις κάποια stress test και να ελέγξεις αν η κάρτα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου.
Αν η κάρτα χρησιμοποιήθηκε για mining, σίγουρα έχει δεχθεί μεγαλύτερη πίεση. Ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν αξίζει.