Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletαγορα μητρικής κ επεξεργαστη
Padelis Fanourakis ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια χαρα! Θελω να φτιαξω ενα pc κ ενω εχω καταληξει σε καποια κομματια οπως ssd samsung-860-evo-500gb ,κουτι (mid-tower) cooler-master-mastercase-h500-tg-rgb ,ram gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-black ,δεν ξερω τι μητρικη κ επεξεργαστη να παρω ωστε να μην χρειαστει να παρω καρτα γραφικων τωρα κ να μπορω να το αναβαθμισω αργοτερα με ποιο ακριβα υποσυστηματα. Για επεξεργαστη σκεφτομαι καποιον της AMD,αλλα ποιον?

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Παντελή
Μέχρι τι ποσό σκοπεύεις να διαθέσεις; 

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 4 έτη

Σιγουρα ολα μαζι να μην ξεφυγουν απο τα 550-600 ευρω. Αποφασισα να δωσω αρκετα λεφτα σε κουτι,σκληρο κ το τροφοδοτικο (γυρω στα 80-90 ευρω) γιατι θελω να τα εχω κ για αργοτερα. Οποτε ολα αυτα μαζι πανε γυρω στα 280 ευρω. Αξιζει να παρω μητρικη π.χ αυτην asrock-fatal1ty-b450-gaming-k4 κ επεξεργαστη καποιον ryzen 3 G,αυτην την μητρικη με καποιον ryzen 5 g? Θα εχω θεμα με αυτην την μητρικη σε μελλοντικη αναβαθμιση? Η να παρω μια καλυτερη μητρικη αλλα με ποια κ με ποιον επεξεργαστη? Σε γενικες γραμμες η χρηση που το θελω ειναι multimedia.κατεβασμα ταινιων κ απο παιχνιδια στρατηγικης τυπου total war..

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 4 έτη

Αν εχεις να μου προτεινεις κ καποιο αλλο hardware οσον αφορα κουτι τροφοδοτικο k ssd ευχαριστως να το ακουσω. Ισως εχω βαλει παραπανω λεφτα σε αυτα που μπορω να χροισημοποιησω αλλου?

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 4 έτη

Χρησιμοποιησω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η μητρική θα σε καλύψει απόλυτα με έναν Ryzen. Το ιδανικό είναι να πας σε έναν Ryzen 5 3400G, ώστε να έχεις μεγαλύτερη άνεση από έναν Ryzen 3.

Τονίζω ότι η συγκεκριμένη μητρική απαιτεί BIOS update για Ryzen τρίτης γενιάς.

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 4 έτη

Θα μπορεσω να το κανω εγω,ποσο ευκολο ειναι? Και ποια ειναι η διαφορα αυτης της μητρικης με τις x470? Να υποθεσω οτι ειναι μια γενια νεοτερη? Οποτε δεν θα χρειαστει το bios update? Κουτι κ σκληρος οκ?

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 4 έτη

Και κατι τελευταιο,συγγνωμη που σε κουρασα,εσυ αν ειχες 500-600 ευρω τι συστημα θα εφτιαχνες ωστε στα επομενα 3-4 χρονια να του εκανες μια καλη αναβαθμιση? Ευχαριστω οπως κ να εχει..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Για να το κάνεις, πρέπει να έχεις έναν παλαιότερο επεξεργαστή. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να το ζητήσεις από το κατάστημα.

Υπάρχουν μητρικές B450 που δεν απαιτούν BIOS update, όπως η MSI B450 Tomahawk Max και οι περισσότερες X570. Το X470 είναι chipset παλιότερης γενιάς, όχι νεότερο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν είχα 500 -600 ευρώ θα έφτιαχνα μια σύνθεση με Ryzen 5 με ενσωματωμένα γραφικά και μελλοντικά θα πρόσθετα μια καλή κάρτα γραφικών.

Θεωρώ πως είναι κακή ιδέα να πας σε Ryzen 3 και κάρτα γραφικών, γιατί ο επεξεργαστής θα σε κρατήσει για μικρότερο διάστημα.