Elias Kkk ρώτησε πριν 2 έτη

Αγορά νέου υπολογιστή για γενική χρήση και παιχνίδια μέχρι € 1000.
Παρακαλώ για μια πλήρη σύνθεση, η οποία να έχει μέλλον 3 ετιας τουλάχιστον. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε i5 12600k και ryzen 5600G χωρίς να έχω ακόμα καταλήξει ποιο σύστημα θα ήταν future proof !!! Έχω δει πολλά βιντεάκια αλλά επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε όλο αυτό τον χαμό...θα ήθελα την επαγγελματική σας συμβουλή. Για μόνιτορ προσανατολίζομαι στο DELL S2721DGFA που νομίζω είναι μια καλή λύση.
Ηλίας Αλεξανδρούπολη

 

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ηλία

Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει το gaming και με τις τωρινές τιμές δεν θα βρεις εύκολα VFM κάρτα γραφικών, τα ενσωματωμένα γραφικά του 5600G είναι μονόδρομος.

Για μητρική μπορείς να δεις κάποια Β550. Αν μας πεις το κουτί που σου αρέσει, μπορούμε να σου προτείνουμε κάποια που να χωράει.

Κουτί δεν προτείνουμε γιατί αφορά το προσωπικό γούστο. Αν μας πεις ποια σου αρέσουν, μπορούμε να σου πούμε την άποψη μας.

Μνήμες μπορείς να επιλέξεις ένα kit 2 * 8GB DRR4 από 3200 MHz ως 3600 MHz. Πιο πάνω το κόστος ανεβαίνει δυσανάλογα των επιδόσεων. Προσωπικά προτιμώ της μνήμες της G.Skill.

Το τροφοδοτικό εξαρτάται από το αν σε ενδιαφέρει να μπορεί να υποστηρίζει μια απαιτητική κάρτα γραφικών στο μέλλον. Σίγουρα να επιλέξεις κάποιο με πιστοποίηση Bronze και πάνω.

Για M2 προτείνω Samsung, ενώ ο HDD, αν χρειάζεσαι, εξαρτάται από την επιθυμητή χωρητικότητα.

Η οθόνη είναι πολύ καλή επιλογή, αν και μια τα ενσωματωμένα γραφικά μην περιμένεις να εκμεταλλευτείς τα 165 Hz.

Elias Kkk απάντησε πριν 2 έτη

Μνήμες έχω βρει ήδη τις Crucial Ballistix Black 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Συχνότητα 3600MHz
Κουτί Corsair 4000D Airflow Black
Τροφοδοτικό όντως θα χρειαστεί κάτι καλό για το μέλλον (καρτα γραφικων)

 

Elias Kkk απάντησε πριν 2 έτη

Επίσης βλέπω κάποιες υλοποιήσεις τις 6600ΧΤ 8gb να έχουν γύρω στα € 500, όπως επίσης και την 2060 Super στην ίδια τιμή. Να μπω στην διαδικασία να το σκεφθώ για τις παραπάνω κάρτες γραφικών ή δεν θα μου αποδώσουν μεγάλη διαφορά από τον 5600G ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη απαίτηση για μητρική μπορείς να δεις μια οικονομική B550, σαν την Gigabyte B550 Aorus Elite V2. Να τονίσω ότι πρέπει να ζητήσεις BIOS update για να δεχθεί Ryzen 5000.

Για τροφοδοτικό μπορείς να δεις το Corsair RM Series RM750. Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι χρειάζεσαι, αλλά το επέλεξα για να μπορεί να δεχθεί τις περισσότερες κάρτες γραφικών. Οι περισσότερες μεσαίας κατηγορίας επείσης δεν χρειάζονται τόσο μεγάλο τροφοδοτικό.

Η διαφορά αν πας σε αυτές τις κάρτες θα είναι τεράστια. Απλά λόγω των ελλείψεων να πληρώσεις πολύ παραπάνω για της κάρτας απ' ότι κόστιζαν πριν.

Επίσης, αν πας σε κάρτα γραφικών, δεν έχει νόημα να πας στον 5600G, αλλά στον 5600X που είναι λίγο ταχύτερος (ή σε Intel).

Elias Kkk απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο Ιντελ επεξεργαστή ποιον θα πρότεινες?
θα είναι λες ποιο future proof απο AMD4 socket?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Τα AMD sockets και chipsets συνήθως είναι συμβατά με περισσότερες γενιές επεξεργαστών. Ωστόσο, επειδή το υπάρχον κυκλοφορεί πολλά χρόνια, δεν αποκλείεεται να αλλάξει.

Η Intel ακολουθεί τη γνωστή πρακτική που χρειάζεσαι νέα μητρική ανά 2 περίπου γενιές επεξεργαστών. O 12600k που αναφέρεις είναι πολύ καλή επιλογή για Intel.