Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορα νεου laptop i5 ή i7!!!!
Giannis Efraimidis ρώτησε πριν 9 έτη

Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Θα πάρω laptop το οποίο το θέλω σερφάρισμα, αλλά και για εφαρμογές τύπου photoshop και όχι για gaming.
Προτίθεμαι να δώσω μέχρι 650 ευρώ το max.
Δεν θέλω να κολλάει όταν ανοίγω 5-6 καρτέλες ή όταν τρέχω το photoshop.
Γενικότερα, για τα επόμενα 4 χρόνια θέλω να τρέχει ικανοποιητικά(χωρίς να κολλάει ιδιαίτερα).
Από μάρκες , αν και δεν ξέρω πάρα πολλά προτιμώ dell ή hp.
Μόνο από κοτσόβολο ψάχνω(οπότε θα ήθελα προτάσεις μόνο από το εν λόγω κατάστημα).Αντε και απο multirama.
Κάποιες ερωτήσεις!!!!
1)Πλέον οι επεξεργαστές είναι της τάξης των 2 Ghz. Πριν 2 χρόνια ήταν 2,2-2,5. Είναι υποδεέστεροι οι καινούργιοι επεξεργαστές????
2)Πως μαθαίνω τι max ram δέχεται το σύστημα???(εξαρτάται από από τον επεξεργαστή; πχ ο εν λόγω επεξεργαστής δέχεται μέχρι 32 gb?? http://ark.intel.com...-up-to-3_90-GHz)
3) Να μην προτιμώ intel επεξεργαστές που έχουν U????(λόγω του ότι δεν είναι τόσο ισχυροί???? όμως το 90% είναι τέτοιοι επεξεργαστες)

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/144164-hp-15-r124nv είναι καλό μοντέλο, Γιάννη, αν και βγαίνει λίγο πιο ακριβά. Αλλιώς αυτό kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/149229-asus-f554la-xx595h είναι ευκαιρία, με κατώτερο επεξεργαστή αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Είναι αδύνατον να συγκρίνεις επεξεργαστές από διαφορετικές γενιές μόνο με τα MHz τους. Μόνο οι μετρήσεις δείχνουν ποιος είναι καλύτερος.

Η RAM εξαρτάται από τη μητρική στα Laptop, όχι από τον επεξεργαστή. Τα περισσότερα laptop με δύο θύρες RAM μπορούν να πάρουν έως 16GB

Δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγεις τους επεξεργαστές U. Απλά να έχεις υπ' όψιν σου πως ένας I7 της σειράς U είναι ισοδύναμος με έναν I5 της σειράς M, και αντίστοιχα ο i5 της σειράς U είναι ισοδύναμος με i3 της σειράς M. Και για να πας στους i7 της σειράς HQ και MQ συνήθως πρέπει να δώσεις πάνω από 1000 ευρώ.