Γερασιμος Δανιηλιδης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα σας,εχω θεμα με το ιντερνετ καθως ενω εχω γυρω στα 13,5 mbs down.speed,κατεβαζω με 1.1-1.2ενω οταν κατεβαζω κατι στο utorrent αργουν να ανοιξουν οι σελιδες στο google το skype ειναι σαν να βλεπω αναλυση pc game του 80.συνδεομαι μεσω wireless στο σπιτι.Θα ελεινε το προβλημα ενα royter modem?Αν ναι ποιο μου προτεινετε που να ειναι κανονι?Τωρα εχω αυτο του οτε.

11 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γεράσιμε, το Speedtest τι σου βγάζει?

Γερασιμος Δανιηλιδης απάντησε πριν 6 έτη

ping 9,ds γυρω στο 11,ups γυρω στο 0.7 ,πολλες αυξομειωσεις κατα καιρους μιας κ χρησ. wifi ακομα κ για τον πυργο,υπαρχουν 2 i phone 1 ipad k 2 λαπτοπ συνδεδ. στο δικτυο.απο τα λαπτοπ κ τον πυργο χρησιμοποιω ενα τη φορα ,ποτε δεν ειναι 2οανοιχτο.μπορει ταυτοχρονα με ενα pc που κατεβαζει να μιλαει η γυναικα μου στο skype,η το παιδι να βλεπει κατι στην ταμπλετα,δ ανοιγεις ουτε γκουγκλ κρομ......

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Γεράσιμε, δεν νομίζω ότι φταίει το router σου, οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι φυσιολογικές. Οι αυξομοιώσεις όμως όχι. Καλό είναι σε πρώτη φάση να επικοινωνήσεις με τον πάροχο σου και να αναφέρεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Γερασιμος Δανιηλιδης απάντησε πριν 6 έτη

Ξερετε πως ειναι  οι παροχοι στην Ελλαδα....καταρχας με βαζουν να συνδεσω καλ. ethernet για να μετρησω τη γραμμη,τους φαινονται φυσιολογικες οι τιμες,δεν ασχ. περισσοτερο,ενας υπαλληλος που του επιασα μια μερα την κουβεντα μου λεει εξαρταται ποσοι ειναι στο καναλι που εισαι συνδεδ. του λεω εχω ενα προγραμμ. που μου δειχνει οτι δεν ειναι τοσο πολυπληθες, μου λεει ναι αλλα αν ο αλλος εχει τοπ ρουτερ,εκει εμεινα λιγο,η αληθεια ειναι οτι δεν εχω πολλες γνωσεις απο δικτυακα κτλπ αλλα βλεπω κ εγω οτι το σημα ειναι αρκετα αδυνατο σε αποσταση 50 μ απο το ρουτερ,επισης ενας γειτονας μου ειπε οτι κατεβαζει με αλλο παροχο,με 3πλασια ταχυτ.νυσαφι πια αν το ρουτερ μοντεμ λυσει εστω το θεμα καλυψης παω να το παρω αυριο .

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν ο γείτονάς σου δεν έχει βάλει VDSL, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κατεβάζει με τριπλάσια ταχύτητα, απλά δεν γίνεται, ασχέτως τι ισχυρίζεται.
Η αλήθεια είναι πως τα καλύτερης ποιότητας router ρίχνουν αρκετή βαρύτητα στο ασύρματο, με Dual Band δυνατότητες και πολλαπλές κεραίες.
Αν το πρόβλημα βρίσκεται όντως στο ασύρματο, αυτό είναι αρκετά καλή επιλογή. Υπάρχουν και αρκετά ακριβότερα, αλλά εφόσον υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να είναι πρόβλημα της γραμμής και όχι του router, δεν θα πρότεινα να δώσεις τόσα χρήματα. 

Γερασιμος Δανιηλιδης απάντησε πριν 6 έτη

τελικως υστερα απο διαφορες αναζητησεις φαινεται να ειναι προβλημα του ρουτερ,απο την αποψη οιτι θα μπορουσε να κανει παππαδες αν δεν ειχε τοσο χαλια wifi,το προβλημα ειναι αλλο με μια αγορα ρουτερ θα καθαριζα,η τηλ.γραμμη ομως ειναι voip τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν το πρόβλημα είναι μόνο στο WiFi, μπορείς να βάλεις ένα access point συνδεδεμένο με καλώδιο στο router για να αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου το ασύρματο.

Γερασιμος Δανιηλιδης απάντησε πριν 6 έτη

δεν χρησιμοποιω ethernet το προβλημα φαινεται να ειναι το router modem speedport   του οτε ,αλλα εχοντας voip,μπορω να βαλω αλλο ρουτερ μοντεμ;δεν θα εχω τηλεφωνο,υπαρχει τροπος;μπορω να απομονωσω το ρουτερ του οτε,για τηλεφωνο και να βαλω αλλο;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν μπορείς να βάλεις άλλο router. Η λύση είναι αυτή που σου είπα, να βάλεις access point. Δεν γίνεται κάτι άλλο.

giorgos panagopoulos απάντησε πριν 6 έτη

Εκμεταλευόμενος την ερώτηση του φίλου πιο πάνω, αν κατάλαβα καλά το access point που προτείνετε μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση του wifi extender tp-link wn722n  http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-p-PER.612420 ? Συνδέεται με desktop μέσω ethernet? ή χρειάζομαι και το μικρό της tp-link για να έχω πρόσβαση ασύρματα? Μεταξύ του access point  και του powerline (devolo) τι προτείνετε ως πιο κατάλληλο για να έχω ίντερνετ σε μεζονέτα (σε άλλο όροφο το router και σε άλλο ο Η/Υ (desktop). Στο modem-router συνδέονται ταυτόχρονα μέχρι και 4-5 συσκευές. Ευχαριστώ και συγνώμη για την κατάχρηση.
υ.γ. Θα αλλάξω σύνδεση σε vodafone και δεν ξέρω εάν θα είναι voip ή όχι.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, άνοιξε καλύτερα νέα ερώτηση με το δικό σου θέμα για να σου απαντήσουμε εκεί. Ο φίλος παραπάνω είχε θέμα με το Wifi του router του, το οποίο όμως λόγω της ιδιαιτερότητας του (το τηλέφωνο συνδέεται πάνω στο router) δεν μπορούσε να αγοράσει νέο, αλλά η μόνη του επιλογή ήταν να συνδέσει ένα Access point πάνω στο router.