Kostas S ρώτησε πριν 8 έτη

Kαλησπερα
Εχω ενα belgin router 8 με 10 χρονια τελευταια εχω  πτωσης στην συνδεση, εχει γινει ποιο αργη σε ολο το δικτυο μου, πανω του συνδεσω 5 με 7α συσκευες,  μηπως ωφειλονται σε βλαβη του ρουτερ?
Εχετε να προτεινετε καποιο καλο και σταθερο, δεν με νοιαζει να εχει πολλες δυνατοτητες, αλλα να ειναι σταθερο κα ιδυνατο

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο router σου, να δεις αν διορθώνεται το πρόβλημα? Συνήθως αρκεί να κρατήσεις πατημένο το reset για 15 δευτερόλεπτα, αλλά ενδεχομένως να διαφέρει στο συγκεκριμένο router.

Για καινούριο, αυτό είναι πολύ καλή επιλογή.

Kostas S απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπερα και παλι αγγελε.

Διαβαζα σε αρθρα στο ιντερνετ οτι μπορει να βαλεις ενα καλο ρουτερ ακριβο και να μην ειναι σταθερο, και να βαλεις ενα τομσον και να πηγαινει σφαιρα. Οτι οι γραμμες στην ελλαδα δεν ειναι καλες και κλειδωνουν καλυτερα τα τομσον. Ισχυει? Εχεις να μου προτεινεις και καποια αλλα ρουτερ? Επισης υπαρχουν ρουτερ καλα που να εχουν περισσοτερες θεσεις Lan? Σε ευχαριστω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν έχει την παραμικρή λογική ένα από τα αθλιότερα router στον κόσμο να έχει καλύτερη απόδοση στις χάλια γραμμές της Ελλάδας.

Είναι σαν να λες πως ένα Yugo Zastava τρέχει καλύτερα στους χάλια ελληνικούς δρόμους από μια Porsche Kayenne. Ειλικρινά, ποιος πάει και γράφει τέτοια πράγματα? Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, και η ηλιθιότητα χειρότερη όλων.

Δεν έχει νόημα να πάρεις router με περισσότερες θύρες LAN, θα πρέπει να δώσεις κοντά στα 300 ευρώ για μοντέλο με 6 ports. Πάρε ένα switch των 10 ευρώ με 8 θύρες και θα έχεις σύνολο 10 θύρες (3 στο router και 7 στο switch).

Με ποιο κριτήριο θέλεις να σου προτείνω άλλα router, και μέχρι τι τιμή?