Galazoaimatos S3 ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας. Μέσα σε διάστημα ενος έτους έχω αλλάξει 3 ρουτερ της Vodafone, δεν ξέρω αν εγώ είμαι γκαντέμης ή αν τα ZTE είναι τόσο χάλια, αλλά πλέον σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποιο άλλο καλύτερο. Με ενδιαφέρει καθαρά το gaming, το WiFi σχεδόν καθόλου, συνδέεται μόνο ένα κινητό αραια και που. Δεν έχω ιδέα από router, τι μου προτείνετε? Έως 100€. Είναι εύκολη η εγκατάσταση του? Ακόμη, θα έχω πρόβλημα με τον παροχο αν αλλάξω ρουτερ? Ρώτησα τον παροχο και μου τα είπε κάπως μπερδμενα, ότι θα δυσκολευτεί να δώσει βοήθεια σε περίπτωση βλάβης κτλ. Τι να κάνω τι προτείνετε? 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και ευτυχισμένο το νέο έτος
Πριν προτείνουμε κάποιο router, πες μας τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και σκέφτεσαι την αγορά του. Σίγουρα είναι πρόβλημα του router και όχι της γραμμής σου;
Οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στα δικά τους router και να εκτελούν διάφορες εργασίες σε περίπτωση βλάβης.
Αν αγοράσεις δικό σου, ίσως σου ζητήσουν να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις σε περίπτωση που χρειαστεί τεχνική υποστήριξη. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Galazoaimatos S3 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλος. Την γραμμή την έχουν ελέγξει άπειρες φορές. Μου αλλάζουν το router, και για κάποιο διάστημα στρώνει η γραμμή, μετά αρχιζει τα disconnects, ώσπου κάποια στιγμή ίσως να μην συνδέεται και καθόλου ανάλογα με την περίπτωση. Από την Vodafone που ελέγχουν την γραμμή μου λένε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα η γραμμή. Vdsl 50αρα έχω, και πιάνω 45mbps.Γι αυτό σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο, έχω δει ότι βοηθάει στις αποσυνδέσεις, και στη σταθερότητα σε σχέση με αυτά των εταιριών. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αυτό είναι πολύ καλή επιλογή.
Εφόσον έχεις το όνομα χρήστη και τον κωδικό από τον πάροχο, δεν είναι δύσκολη η ρύθμιση.
Σε περίπτωση βλάβης, κράτα το παλιό router του παρόχου κάπου, για να μπορέσεις να το βάλεις και να δεις αν η βλάβη οφείλεται στο router ή στη γραμμή, και δεν θα έχεις θέμα.
Η μόνη διαφορά με τρίτο router είναι πως δεν υποστηρίζει τηλεφωνία VoIP, που εφαρμόζουν πάροχοι όπως η Cosmote. Με άλλα λόγια, αν συνδέεις το τηλέφωνο απευθείας πάνω στο router, δεν υπάρχει τρίτο router στην αγορά που να λειτουργήσει με αυτό το σύστημα.

Galazoaimatos S3 απάντησε πριν 5 έτη

σ ευχαριστω πολυ αγγελε, αγορασα αυτο που μου προτεινες, και μεχρι τωρα ολα καλα, πολυ ευκολη η εγκατασταση και η συνδεση. σας ευχαριστω για τον χρονο σας.