Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορα σκληρών δίσκων για Synology DS920+
ChrisomallisC ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα.
Θέλω να αντικαταστήσω το μικρότερο synology DS220j, το οποίο έτρεχε απροβλημάτιστα για 3 χρόνια(24/7) με δυο δίσκους WD Red 2ΤΒ(SMR) σε RAID1, με το μεγαλύτερο DS920+. Η χρήση είναι κυρίως επαγγελματική και αφορά λογιστικό γραφείο.
Το δίλημμα που έχω, είναι τι δίσκους θα πρέπει να βάλω στο νέο μηχάνημα, έχοντας στο μυαλό μου, ότι θα μπορούσα ίσως και λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας αλλά και οικονομίας, τους παλαιότερους δίσκους, με κάποιο τρόπο να τους χρησιμοποιήσω, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως εαν αυτό είναι εφικτό λόγο του smr πρωτοκόλλου εγγραφής τους αλλά και της διαφορετικότητας τους και ως εταιρία αλλά και ως χωριτηκότητα.
Οι νέοι δίσκοι που κοιτάζω είναι οι Seagate Exos X 16 14TB. Επέλεξα τους συγκεκριμένους γιατί οι κριτικές τους είναι αρκετά καλές, με εξαίρεση τον ίσως μεγαλύτερο θόρυβο λειτουργίας τους. Είναι πιο οικονομικοί από δίσκους της ίδιας εταιρίας με μικρότερη χωρητικότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν διπλάσιο χρόνο ζωής από τους ανταγωνιστές. Επίσης σκεφτόμουνα να πάρω δύο, έχοντας στο μυαλό μου ότι θα χρησιμοποιήσω ίδιο τύπο RAID με αυτόν που τρέχω τώρα και συνεπώς θα χρειαζόμουνα δυο δίσκους με μεγάλη χωρητικότητα αφού η χωρητικότητα του ενός αφιερώνεται αποκλειστικά για το mirroring του άλλου χωρίς να είναι διαθέσιμη στη συνολική χωρητικότητα.
Ποια είναι η γνώμη σας για την αγορά των συγκεκριμένων δίσκων; Θα μπορούσα χρησιμοποιώντας και τους WD να χρησιμοποιήσω πχ RAID 5 έτσι ώστε να έχω διαθέσιμη χωρητικότητα 2*14 και ταυτόχρονα να είναι ασφαλή και τα αρχεία;
Σας ευχαριστώ πολύ.
 

 

 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου! Το να έχεις δύο παλιούς δίσκους σε RAID 5 απολύτως κακή ιδέα, καθώς το Raid 5 αντέχει έναν μόνο δίσκο να καταρρεύσει. Καλύτερα να σκεφτείς κάποια άλλη λύση για τις ανάγκες σου.