giannis dimitriou ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημερα στα παιδια του pcstep ,
Ενδιαφερομαι για αγορα σταθερου gaming pc,μαζι με windows. Τα χρηματα που διαθετω ειναι 1400 ευρω μαζι με τα περιφερειακα. Απο οθονες εχω λοκαρει την benq xl2411 (300 ευρω) ,mouse εχω razer οποτε θα χρειαστω ενα πληκτρολογιο και ακουστικα...Να σας πω την αληθεια κοιταζω razer μερια και εκει..(200 ευρω και για τα δυο στην καλυτερη) Κοιταξα την συνθεση των 900 ευρω,θα προτιμουσα σε αυτην την συνθεση να ειχε μεσα ssd και μια καρτα ηχου. Ειμαι παλιος αναγνωστης σας και θυμαμαι παλια σε τετοια συνθεση βαζατε...κοβατε απο κουτια κτλπ..αρα λοιπον αλλαξαν καποια δεδομενα..ανεβηκαν οι τιμες των σταθερων παλι? Μηπως δεν ειναι η καταλληλη περιοδο για αγορα και να κανω υπομονη κανενα διμηνο?  Θυμαμαι παλια ( πριν 3 χρονια πχ) σε αυτα τα χρηματα επαιρνες εργαλειο για την εποχη.Τωρα δεν μου γεμιζει το ματι αυτη η συνθεση.. Γενικα χρειαζομαι must i5 απο intel...τωρα για Ryzen λενε τα καλυτερα αλλα σε τετοια συνθεση ξερω δυσκολο,μετα θελω invidia 1060 το λιγοτερο,windows και ολα τα αλλα τα αφηνω σε εσας...

2 Απαντήσεις

efe effe απάντησε πριν 6 έτη

[Μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Τον οδηγό αγοράς τον ανανεώνουμε εδώ και σχεδόν 3 χρόνια (Φεβρουάριο του 2014 βγήκε για πρώτη φορά στη σημερινή μορφή του), και με αυτά τα χρήματα ουδέποτε έπαιρνες καλύτερο υπολογιστή. I5 έβαζες (και μάλιστα τους τετραπύρηνους των παλαιότερων γενεών, όχι 6πύρηνο 8ης γενιάς) και μια άνω του μετρίου κάρτα γραφικών, όπως την GTX 960 ή κάποια αντίστοιχης κατηγορίας. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς δεν σου γεμίζει το μάτι.
Όσο για τους Ryzen, στο Gaming είναι πολύ πίσω από τους Intel, ειδικά από την 8η γενιά.
Η κάρτα ήχου είναι άχρηστη αν δεν έχεις πολύ καλά ηχεία, και αναφερόμαστε σε πλήρες ηχοσύστημα, όχι ηχεία υπολογιστή ή gaming ακουστικά. Για οποιαδήποτε ηχεία υπολογιστή ή gaming ακουστικά, η ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής είναι αρκετή. Ποτέ και για κανένα λόγο δεν έχουμε βάλει ξεχωριστή κάρτα ήχου στον οδηγό αγοράς.
Ομοίως ποτέ δεν είχαμε βάλει SSD σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά, από τη στιγμή που δεν κάνουν την παραμικρή διαφορά στην απόδοση των παιχνιδιών. Τα 100 ευρώ που θα κόστιζε ένας SSD πιάνουν περισσότερο τόπο αν τα βάλεις στον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών.
Γενικά αυτή την περίοδο έχουν ανέβει οι τιμές στις μνήμες, λόγω έλλειψης DRAM παγκοσμίως, οι τιμές στις κάρτες γραφικών, λόγω mining κρυπτονομισμάτων, και για επεξεργαστές 8ης γενιάς υπάρχουν μόνο ακριβές μητρικές z370, και αργότερα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν οικονομικότερες.
Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πότε θα αλλάξει οτιδήποτε από τα παραπάνω. Δεν έχουμε στοιχεία για την κυκλοφορία οικονομικότερων μητρικών - ούτε στο εξωτερικό - ούτε πότε θα επανέλθουν σχετικά οι κάρτες γραφικών ή οι μνήμες σε φυσιολογικές τιμές.
Πιθανώς να κυκλοφορήσουν μητρικές B360 Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Αν όμως δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι και δύο μήνες - και με το δίκιο σου - δυστυχώς αυτή τη στιγμή αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει.
Για πληκτρολόγιο, το Blackwidow είναι καλή επιλογή, και για ακουστικά διαβάζουμε αρκετά καλά λόγια για τα Kraken V2.
Βέβαια, για τον υπολογιστή υπάρχει και η λύση από Κίνα, που με 960 ευρώ παίρνεις σύνθεση με i7 7700, GTX 1060, 16GB RAM, και SSD.
Απλά φρόντισε να επιλέξεις σαν μέθοδο αποστολής το Priority Line, για να μην περάσει ο υπολογιστής τελωνείο. Διάβασε περισσότερα εδώ, σχετικά:

https://www.pcsteps.gr/85848-κινέζικα-κινητά-tablet-gadget-αγορά-από-κίνα/