Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορα συσκευης για καναλια digea Ελλαδας
dimitx ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Εχω ενα σπιτακι 70 χλμ απο την Αθηνα και βλεπω τηλεοραση με εξ. κεραια και ενισχυτη σηματος. Για καποιο λογο τις βραδυνες ωρες το σημα της digea κανει σταδιακες διακοπες (και οι γειτονες ιδιο προβλημα-η digea λεει οτι ολα ειναι ενταξει) σε ολα τα καναλια (Star, Mega, Ant1 κ.λπ) και δεν μπορεις να παρακολουθησεις τιποτα. Θα ηθελα μια συσκευη με τηλεκοντρολ (μεσω ιντερνετ?) να βλεπω digea χωρις διακοπες. Εχω διαβασει για κατι tv box, αλλα δεν ξερω αν παιζουν ελληνικα καναλια digea με καλο σημα και ποιοτητα. Εχω μια samsung tv 25'' hdmi με ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη για digea (ψηφιακα). Εχεις κατι να προτεινεις? Τωρα αν εχει κι αλλες λειτουργιες, ευπροσδεκτες. Ευχαριστω!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Το θέμα είναι πως για να γίνονται οι διακοπές τις ίδιες ώρες σε εσένα και τους γείτονες, που φαντάζομαι θα έχετε διαφορετικές τηλεοράσεις με διαφορετικούς δέκτες, είναι απίθανο να φταίει ο εξοπλισμός σου. Μάλλον η ισχύς του σήματος πέφτει για κάποιο λόγο εκείνες τις ώρες στην περιοχή.

Πιστεύω περισσότερο θα βοηθούσε αν έβαζες μια καλύτερη κεραία, παρά να αλλάξεις αποκωδικοποιητή.

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Kαλημερα Αγγελε. Εχω αγανακτησει με τα πειραματα μονος μου και εχω φερει 2 φορες τεχνικο. Εχω αλλαξει 3 κεραιες, ενισχυτες σηματος, εχω σηκωσει την κεραια σε πολυ ψηλη σιδεροσωληνα, εχω βαλει 2 κεραιες μαζι, υπαρχει καποια βελτιωση δεν λεω αλλα εξακολουθουν οι διακοπες σηματος απο τη digea, πολυ περισσοτερο τις βραδυνες ωρες, οτι καιρο κι αν κανει. Η digea απανταει οτι εχει προβλημα ο εξοπλισμος μου. Εκει που σου λεω ειναι το εξοχικο (ειναι συνοικισμος 30-40 σπιτια) και παω Πασχα και καλοκαιρι. Ολος ο οικισμος εχει το ιδιο προβλημα. Συγγνωμη για το ζαλισμα, αλλα αν διαδικτυακα (η με καποιον αλλο τροπο) εχω κατα μεσο ορο καποια αποδεκτη ποιοτητα θεασης χωρις διακοπες παρακαλω να μου την προτεινεις. Ευχαριστω πολυ!

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Συγγνωμη βρε Αγγελε που συνεχιζω να γραφω εδω αλλα θελω να προσθεσω και κατι αλλο. Εχω βρει 2 τεχνικους (ηλεκτρονικους) που μου ειπανε οτι το να αλλαζεις εξ. κεραιες και εξοπλισμο στην τυχη χωρις να ξερεις τι φταιει ακριβως δεν ειναι λυση. Πρεπει να ερθουν με τα εξειδικευμενα οργανα τους να μετρησουν το σημα της digea και διαφορες αλλες μετρησεις που δεν τις πολυκαταλαβα, το πρωι και το βραδυ (ισως για 2-3 μερες συνεχομενες), για να μου πουνε με σιγουρια τι εξοπλισμο θα χρειαστω. Ο ενας μου ζηταει πανω κατω 300 € και ο αλλος 400 € εκτος του εξοπλισμου που θα χρειαστω. Ειναι ασυμφορο το κοστος. Ευχαριστω!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κάποιο μετρήσιμο χαρακτηριστικό που να αντιμετωπίζει ειδικά το θέμα που έχεις.

Για παράδειγμα, αν ήθελες πχ ένα γρήγορο αυτοκίνητο, υπάρχουν μετρήσιμα χαρακτηριστικά που μπορείς να κοιτάξεις, όπως η ιπποδύναμη, η επιτάχυνση, η ροπή κλπ.

Οι αποκωδικοποιητές όμως δεν έχουν κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό που να δείχνει τι ανοχή έχουν σε χαμηλό σήμα και πώς μπορούν να το ισορροπήσουν. Προφανώς δεν θα έχουν όλοι οι αποκωδικοποιητές την ίδια απόδοση στο ίδιο θέμα, απλά δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που μετράει και ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Συν ότι η βασική διαφορά ανάμεσα σε αποκωδικοποιητές διαφορετικών τιμών αφορά κυρίως το τι είδους αρχεία και φορμά εικόνας/ήχου υποστηρίζουν για αναπαραγωγή από USB ή από κάποιον εσωτερικό τους δίσκο, ανεξαρτήτως της λήψης.

Με αυτό σαν δεδομένο, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα οικονομικό μοντέλο, να δεις αν θα σου κάνει διαφορά. Μην δώσεις πχ 40-50 ευρώ και έχεις πάλι το ίδιο θέμα.

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Αγγελε σ'ευχαριστω πολυ. Οταν παω στο σπιτι και το δοκιμασω θα σε ενημερωσω για τα αποτελεσματα.