Giwrgos Gewrgiou ρώτησε πριν 6 έτη

H συνθεση αποτελειται:I7 920,zotac x58,nvidia gtx 1050ti, ddr3 2x4gb dual channel kit(προς το παρον θα προστεθει συντομα αλλο ενα set) hdd 320gb(θα προστεθει συντομα ssd samsung 250gb).Το τροφοδοτικο που εχει πανω εδω και αρκετα χρονια ειναι το thermaltake toughpower 850w,σκεφτομαι να το αντικαταστησω με τo:http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-sps-730mpcbeu-smart-se-series-730w-cm-87--p-PER.640646.το οποιο εχω στα αλλα δυο μου pc και ειναι πολυ καλο.θα μπορεσει να ανταπεξελθει?μηπως μπορει να ανταπεξελθει και ενα οικονομικοτερο psu με λιγοτερα watt ?ευχαριστω

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Ο υπολογιστής σου είναι αμφίβολο αν χρειάζεται 400W τροφοδοσίας, πόσο μάλλον 750W. Βάζοντας μεγαλύτερο τροφοδοτικό, εκτός του ότι θα έχεις ξοδέψει χρήματα χωρίς λόγο, θα καίει και ελαφρώς περισσότερο ρεύμα, γιατί τα τροφοδοτικά έχουν την υψηλότερη αποδοτικότητα όταν βρίσκονται κοντά στο 50% της κατανάλωσής τους.
Θα σου πρότεινα να βάλεις τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου στο PSU Calculator για να δεις πόσα ακριβώς Watt χρειάζεσαι.
Έχοντας αυτή την πληροφορία, αν θέλεις να σου προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο τροφοδοτικό, πες μας τι ισχύ χρειάζεσαι και μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις.

Giwrgos Gewrgiou απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπερα αγγελε,πριν ρωτησω ειχα κανει  την ερευνα μου,οσον αφορα τον υπολογισμο των watt το αποτελεσμα ηταν 391watt,απλα θελω να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεσει να ανταπεξελθει σε μελλοντικες προσθηκες πχ usb devices ,led lights ,extra case fan κτλπ και για αυτο το λογο μπηκα στο διλημμα για μεγαλυτερο τροφοδοτικο,πιστευεις πως ενα πχ 550w θα ηταν αρκετο και αν ναι κανε μου καποιες προτασεις με ταβανι οικονομικο τα 80ε.ευχαριστω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οι συσκευές που αναφέρεις έχουν μηδαμινή έξτρα κατανάλωση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις πάνω από 450W τροφοδοτικό.
Αυτό είναι εξαιρετική επιλογή.