Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορα υπολογιστη γραφειου
InSaNe _ ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπερα Αγγελε. Καταρχας συγχαρητηρια για το site συνεχισε την καταπληκτικη δουλεια.
Εργαζομαι σε λογιστικο γραφειο και προσφατα μας εκαναν την εξης προσφορα για αλλαγη του κεντρικου υπολογιστη του γραφειου (στον οποιο συνδεονται με δικτυο αλλοι 7 υπολογιστες).

DELL T3500
• Intel® Xeon® W3540 2.93 GHz(8M Cache,4.80 GT/s Intel® QPI)
• 8GB RAM
• 2 x 256GB SSD
• Windows 7 Prof 64 Bit

Οι γνωσεις μου για τους Η/Υ ειναι περιορισμενες αλλα προσωπικα πρωτη φορα ακουσα για τη σειρα επεξεργαστων xeon. Επισης η προσθηκη SSD και μαλιστα 2 μου γαινεται μη απαραιτητη.

Ο υπολογιστης που χρειαζομαστε θα ειναι υπολογιστης γραφειου χωρις τα προγραμματα (λογιστικα) να ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα (σε σχεση με τα σχεδιαστικα τουλαχιστον).

Η τιμη του παραπανω συστηματος ειναι 561 € + 129 € φπα = 690€

Ποια ειναι η δικη σου αποψη?
Σε ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου
• 1 Χρόνος Εγγύηση

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Οι Xeon είναι επεξεργαστές ειδικοί για servers, και προφανώς οι δύο SSD είναι σε RAID 1 (ο ένας είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου) για την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και επιπλέον ταχύτητα στην ανάγνωση των δεδομένων.

Δεν είναι καθόλου κακή τιμή για server, είναι μάλιστα ιδιαίτερα οικονομική. Όμως κανονικά τον server δεν θα πρέπει να τον χρησιμοποιείτε σαν κανονικό υπολογιστή, αν έτσι σκοπεύετε, δεν πρέπει να εργάζεται κανείς πάνω σε αυτόν, ούτε να έχει περιττά προγράμματα εγκατεστημένα.

Ίσως πρέπει να ξεκαθαρίσετε αυτό με την εταιρεία που σας έκανε την προσφορά, πως δεν ψάχνετε ένα μηχάνημα που να είναι σκέτος server, αλλά ένα σύστημα που θα εργάζεστε πάνω.