Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά Υπολογιστήαγορα υπολογιστη/υποσυστηματων και συνδεση αυτου στο ιντερνετ
Κωνσταντίνος Νταλαπέρας ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας ειμαι πρωτοετεις πληροφορικης και δεν ξερω αν θα πρεπει να παρω λαπτοπ η σταθερο, θα τον χρησιμοποιω μονο για τηνσχολη δουλεια γραφειου δλδ  προγραμματιστικο περιβαλλον αλλα οχι gaming  προσωπικα ο σταθερος με βολευει περισσοτερο αλλα αν το λαπτοπ ειναι αναγκαιο θα παρω λαπτοπ. Θα ηθελα να με βοηθησετε πανω σε αυτο το θεμα και να μου πειτε στη περιπτωση που δεν εχω προβλημα με το σταθερο η εστω και με λπτοπ τι οθονη να αγορασω ΜΕΧΡΙ 250Ε (αν ειναι καποια τοσο φοβερη και ιδιαιτερη αντε 300) το γραφειο μου εχει πλατος 75cm και το κεφαλι μου απεχει απο την οθονη επισης 70-75cm, τι ιντσες μου προτείνεται  θα ηθελα να ειναι καταλληλη για πολυωρη εργασια φιλικη προς τα ματια για την αναλυση δεν ξερω αν μια qhd θα με ωφελησει πραγματικα σε σχεση με μια fhd θελω να παρω μια οσο το δυνατον καλυτερη για τα χρηματα που θα διαθεσω ακομη το ρουτερ ειναι πολυ μακρια απο το δωματιο μου να βαλω repeater  η να παρω powerline και ποιο, αν μου προτεινεται reapeter τοτε να το βαλω στο δωματιο μου η να το βαλω σε αλλο δωματιο και να παρω και wifi adaptor  ,το σπιτι μου είναι τριφασικό, οποτε στο θεμα του ιντερνετ ειναι λιγο δυσκολο η μαλλον εγω δεν γνωριζω ακριβως τις δυνατοτητες καθε συσκεθης, η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη για εμένα σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!   

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε

Ο σταθερός είναι καλύτερη επιλογή, καθώς έχεις υψηλότερες επιδόσεις στο ίδιο κόστος, είναι αναβαθμίσιμος και δεν είναι τόσο ευάλωτος σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τα laptop αξίζουν μόνο αν η φορητότητα είναι απαραίτητη.

Κάθε χρήστης έχει διαφορετικές συνήθειες, οπότε δεν γνωρίζω πόσες ίντσες θα σε βολέψουν.

Για παράδειγμα, εγώ δεν θέλω η οθόνη να ξεπερνά το οπτικό μου πεδίο. Από την άλλη, ξέρω άτομα που θέλουν τεράστια οθόνη στα 50 εκατοστά.

Για δουλειές γραφείου μπορείς να δώσεις λιγότερα χρήματα για την οθόνη.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming, δεν χρειάζεσαι υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και χαμηλούς ρυθμούς απόκρισης. Αυτό ρίχνει τρομερά το κόστος.

Η ανάλυση εξαρτάται από τη χρήση. Για καθαρά δουλειές γραφείου, τα 1080p θα σε καλύψουν απόλυτα. Μπορείς να δεις αυτήν την οθόνη.

Αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις ταινίες και βίντεο σε 4K, τότε μπορώ να σου προτείνω κάποια οθόνη αντίστοιχης ανάλυσης.

Αν σε ενδιαφέρει η ενσύρματη σύνδεση, το powrline είναι η καλύτερη λύση. Μπορείς να δεις κάποιο Devolo, τα οποία λειτουργούν εγγυημένα σε τριφασικό ρεύμα.

Κωνσταντίνος Νταλαπέρας απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα να μου προτείνετε επίσης 2 επιλογες  4κ οθόνης ( μια στις 22 24 και μια στις 27 ) και  μια fhd οθόνη στις 24 ιντσες πάντως αυτή που υπάρχει στον οδηγό στη σύνθεση των 430 460 ευρώ το λινκ δεν λειτουργεί . Ακόμη αν κατάλαβα σωστά το devolo εκπέμπει wifi  τι θα κερδίσω σε σχέση με ένα απλό wifi adapter και ένα wifi reapeter ????

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Στα καταστήματα που συνεργαζόμαστε βρήκα μόνο μια 4K στης 24 ίντσες, η οποία ήταν και ιδιαίτερα ακριβή. Σε τόσο μικρή οθόνη δεν υπάρχει λόγος να πας σε 4K.

Η οικονομικότερη 27 4K στα συνεργαζόμενα καταστήματα ήταν αυτή. Μετά το κόστος ξεπερνάει το budget σου.

Για 24 FHD μπορείς να δεις αυτή, η οποία έχει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά. Βέβαια, όπως ήδη είπα, μπορείς να πας σε πιο οικονομική για δουλειά γραφείου (πχ αυτή).

Λογικά το προϊόν εξαντλήθηκε κι γι αυτό ο σύνδεσμος του οδηγού οδηγεί κάπου. Θα το διορθώσουμε άμεσα.

Το powerline περνάει τα δεδομένα ενσύρματα μέσω του ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό σημαίνει πως δεν έχεις τις απώλειες του wifi. To συγκεκριμένο powrline διαθέτει θύρα ethernet και wifi.

Κωνσταντίνος Νταλαπέρας απάντησε πριν 4 έτη

Στη σύνθεση των 350 αναφέρεται με την ευκαιρία να βάλουμε και άλλη ραμ. Που χρειάζονται τα 8 gb ram για δουλειά γραφείου και προγράμματισμο.Ακομη να προτιμήσω κυρτή οθόνη για τις παραπάνω εργασίες είναι πιο ξεκούραστες γενικά οι κυρτές ?? Μπορειτε να μου προτείνετε κάποια 27 ιντσών κυρτή μέχρι  200-250 που να κάνει τις παραπάνω εργασίες ??Τέλος παρατηρώ ότι στις συνθέσεις για απλή χρήση προτιμάται την Philips στις οθόνες έχουν κάτι το ιδιαίτερο καλύτερα χρωματα η κάτι τέτοιο ??

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν κατάλαβα ποια ήταν η πρώτη σου απορία. Μπορείς να την επαναλάβεις;

Το αν οι κυρτές οθόνες είναι βολικές είναι υποκειμενικό. Προσωπικά, τις βρίσκω όντως πιο βολικές για όλες τις εργασίες.

Απλά έτυχε οι Philips να έχουν καλές τιμές για τα χαρακτηριστικά που ψάχναμε στις συγκεκριμένες κατηγορίες τιμής. Γενικά, είναι αξιόπιστος κατασκευαστής.

Κωνσταντίνος Νταλαπέρας απάντησε πριν 4 έτη

Η πρωτη μου απορια ειναι για δουλειες γραφειου και προγραμματισμο που ωφελουν τα 8gb εναντι 4gb ραμ  ? Τι θα κερδισω δλδ αν στο συστημα μου βαλω 8gb αντι για 4gb σε εργασιες γραφειου και προγραμματισμο??

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

8GB είναι η ιδανική RAM για έναν μέσο χρήστη. Πλέον το λειτουργικό, αλλά και πολλά προγράμματα (πχ Chrome) είναι πολύ απαιτητικά σε μνήμη.