Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsαγορα υπολογιστη cad/rendering
Κίτσος Τζαβέλλας ρώτησε πριν 7 έτη
Γειά σου Άγγελε,
ουσιαστικά δεν πρόκειται για αγορά υπολογιστή αλλά κάποιων συγκεκριμένων υποσυστημάτων για χρήση σε cad/rendering. Αυτά που προτείνεις στην ανάλογη κατηγορία είναι πάνω από το μπάτζετ μου και συν τοις άλλοις για πολύ βαριά ρεντερινγκς που εγώ σαν αρχιτέκτονας δε χρειάζομαι… οι εφαρμογές cad 2d&3d ρολλάρουν μια χαρά και στα χρέπια που έχω αυτή τη στιγμή, το photoshop επίσης αν κ στα μεγάλια γλέντια ψιλοσέρνεται, οπότε μόνο το 3ds max μένει στο οποίο την κάνω τη δουλειά μου αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω καποια πραγματάκια παραπάνω….
Για να μην τα πολυλογώ λοιπόν, διαθέτω 450Ε για επεξεργαστή-μητρική-ram κ θα ήθελα τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό. Ποιές είναι οι προτάσεις σου; Παραχώρηση σε επεξεργαστή για περισσότερη/καλύτερη ram ή το ανάποδο; Μητρική αξίζει να φτάσω στο 100αρικο ή όχι; (ATX πάντα) Επίσης -άσχετο- αφού σε τέτοιες εργασίες όσο περισσότεροι πυρήνες τόσο το καλύτερο γιατί όχι amd; Τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά 😛

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου 🙂

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η αλήθεια είναι πως 450 ευρώ είναι σχετικά χαμηλά. Το ιδανικό θα ήταν να βάλεις έναν επεξεργαστή i7, αλλά έτσι όπως έχουν ανέβει οι τιμές με την ισοτιμία του δολαρίου, μόνο ο i7 με τη μητρική ξεπερνούν τα 450, χωρίς RAM.

Αυτά είναι τα υποσυστήματα που προτείνω:

Επεξεργαστής: INTEL CORE I5-4690 3.50GHZ LGA1150 €235,90
Κάρτα γραφικών: Intel HD 4600 (ενσωματωμένη στον επεξεργαστή)
Μνήμη: G.SKILL 8GB (2X4GB) 2400MHZ CL10 €89,00
Motherboard: GIGABYTE GA-Z97P-D3 €109,11
Σύνολο: €434,01

Για τους AMD, αφ’ ενός η πλατφόρμα FX είναι νεκρή. Το ΑΜ3/ΑΜ3+ κοντεύει έξι χρονών, οι περισσότεροι επεξεργαστές βγήκαν το 2012, και η ίδια η εταιρεία δεν δείχνει ενδιαφέρον σε αυτή τη σειρά.

Αφ’ ετέρου, είναι αδύνατον να συγκρίνεις επεξεργαστές διαφορετικής τεχνολογίας με βάση τα χαρακτηριστικά τους.

Το να λες πως ο AMD με τους 8 πυρήνες είναι ισοδύναμος του i7 με τους 8 πυρήνες είναι σαν να λες πως το Fiat Panda με τον κινητήρα των 1300cc είναι ισοδύναμο με το Mazda RX-8 με τον κινητήρα των 1300cc.

Κίτσος Τζαβέλλας απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σου και που μου έλυσες την απορία με τους amd. Ξέρω ότι ιδανικά θα έβαζα έναν i7 αλλά δυστυχώς αυτό ειναι το μπάτζετ κι ελπίζω ο i5 να με βγάλει ασπροπρόσωπο….

Θα σε ζαλίσω με μια τελευταία ερώτηση για την ψύκτρα.
Έχω θέμα με το θόρυβο οπότε θέλω μια όσο το δυνατόν αθόρυβη αλλά αξιοπρεπή στη δουλειά της αν μπορείς να μου προτείνεις…

Επίσης έχω κι αυτήν εδω:
http://zalman.co.kr/global/product/Product_Read.php?Idx=156

Στον καιρό της ήταν καλή ψύκτρα με δικό της controller όπου στις χαμηλές και μεσαίες στροφές που την είχα ήταν κομπλέ.
Έχει ήδη κ το bracket ZM-CS5B για να κουμπώσει σε 1150, το θέμα είναι αξίζει να την κρατήσω; θα δουλεύει στις ίδιες στροφές ή μόνο στις μεγάλες κ θα μου παίρνει τ αυτιά;;

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου και την υπομονή….

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πιστεύω πως είναι ευκαιρία να βάλεις αυτή την ψύκτρα, γιατί είναι σε προσφορά για τις επόμενες 7 ημέρες, και είναι ψύκτρα αναφοράς, είναι πιο αθόρυβη και έχει καλύτερη ψύξη από ψήκτρες των 70 ευρώ.

Κίτσος Τζαβέλλας απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε! Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά!!