Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορα φορητου υπολογιστη εως 1400 ευρω.
Nikos Orologas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Προκειται να προχωρησω σε αμεση αγορα φορητου. Διαθετω εως 1400 ευρω, και προσπαθω να βρω το καλυτερο δυνατο μηχανημα σε αυτα τα χρηματα. Ο υπολογιστης προοριζεται για 3d σχεδιο, μονταζ και βιντεο editing. Ειναι σωστο να κοιταζω σε gaming laptops? Θα ηταν καλο αν ο υπολογιστης ηταν σε design  ultrabook, γιατι η φορητοτητα μου χρειαζεται πολυ. Η οθονη θελω να ειναι απαραιτητα 15.4" +. Οχι μικροτερη. Εχω μια αλλεργία προς την Apple, χωρις ομως να την αποκλειω αν καταληξουμε οτι εκει ειναι η καλυτερη επιλογη μου. Ειχα βαλει στο ματι το νεο Xiaomi Mi Notebook Pro, ομως εχει την MX150 μεσα και με δυσκολεψε το γεγονος οτι βρηκα υπολογιστες με τη GTX1060 εντος του μπατζετ μου, που ειναι καλυτερη απ' ό,τι ειδα με διαφορα. (Σωστα?)
Ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρονο σας! 

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Νίκο,
Επιλέγοντας Ultrabook, αναγκαστικά θα πρέπει να συμβιβαστείς με χαμηλότερη απόδοση. Sτα Ultrabook κοστίζει ακριβά το χαμηλό μέγεθος και βάρος, και εκ των πραγμάτων η απόδοσή τους είναι σημαντικά χαμηλότερη από κανονικά laptop στην ίδια τιμή.
Με άλλα λόγια, στο τρίπτυχο "απόδοση-φορητότητα-προσιτή τιμή" μπορείς να έχεις ταυτόχρονα μόνο δύο, και τα τρία είναι αδύνατον.
Στο budget που αναφέρεις, οποιοδήποτε Ultrabook θα έχει μάλλον χαμηλή απόδοση για απαιτητική εργασία. Επίσης, οι gaming κάρτες γραφικών δεν έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επαγγελματική χρήση.
Πιθανώς η ιδανική επιλογή είναι αυτό το μοντέλο, που διαθέτει επαγγελματική κάρτα γραφικών Nvidia Quadro M600M.
Υπάρχει και αυτό με ισχυρότερη Quadro αλλά δύο γενιές παλαιότερο επεξεργαστή.
Γενικά πάντως ο επεξεργαστής έχει μεγαλύτερη σημασία από την κάρτα γραφικών στα περισσότερα επαγγελματικά προγράμματα.

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, αρχικά! Οπότε ψάχνω σε Quadro. Κάτι ακόμα. Ακόμα ανώτερο λάπτοπ δε βρίσκω αξιοποιώντας το ποσό που διαθέτω στο έπακρο; Να φανταστώ δε με συμφέρει να κοιτάω λόγω τιμής, τους νέους Intel 8ης γενιάς;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν βλέπουμε κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Γενικά τα μοντέλα με Quadro κοστίζουν πάνω από 1500 ευρώ, τα δύο που αναφέραμε είναι αρκετά μεγάλη ευκαιρία.
Η ισχυρότερη σειρά HQ στην 8η γενιά θα κυκλοφορήσει με το νέο έτος. Οι σειρές U των επεξεργαστών έχουν χαμηλότερη απόδοση για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Κατάλαβα. Σ'ευχαριστω πάρα πολύ για τη βοήθεια σου!

Nikos Orologas απάντησε πριν 7 έτη

Σε σχέση με αυτά που μου προτείνεις, αυτό πως τα πάει; Η 1060 με 6 gb θα είναι κατώτερη των προσδοκιών σε σχέση με τις 2 Quadro πιο πάνω;
acer-predator-helios-300-i7-7700hq-16gb-256gb-ssd-gtx-1060-6gb-windows-10-15.6-fhd-black

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Οι Quadro έχουν ειδικούς drivers για συγκεκριμένα επαγγελματικά προγράμματα, συν ότι έχουν σχεδιαστεί για συνεχή λειτουργία με πολύ χαμηλή κατανάλωση, που συμβάλλει στη μακροζωία τους.
Αν βάλεις σε μια gaming κάρτα γραφικών να κάνει απανωτά 12ωρα rendering, για παράδειγμα, δεν έχει σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση και μπορεί σύντομα να εμφανίσει προβλήματα.
Ενώ λοιπόν πιθανώς η GTX 1060 να έχει καλύτερη απόδοση, αν της βάλεις δύσκολα δεν είναι βέβαιο πως θα αντέξει για πολύ.