Aris Theodoridis ρώτησε πριν 6 έτη

     Γεια σε όλους στο PCSTEPS, 
συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε. Θα εκτιμούσα πολύ την συμβουλή σας για να αγοράσω το καινούργιο μου PC. 
      Από προσωπική μου έρευνα ανακάλυψα ότι τα  δεν μπορώ να βασιστώ σε ένα γενικό οδηγό αγοράς PC για αρχιτεκτονικά προγράμματα αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
     Είμαι αρχιτέκτονας και χρησιμοποιώ για την δουλειά μου το ΒΙΜ πρόγραμμα ARCHICAD για την σχεδίαση 2D και 3D, καθώς και για rendering μέσω του CineRender by Maxon που εμπεριέχεται τα τελευταία χρόνια στο ARCHICAD. Αυτήν την περίοδο χρησιμοποιώ την έκδοση ARCHICAD 21 όμως στο μέλλον σκοπεύω να συνεχίσω με επόμενες εκδόσεις του προγράμματος. 
       Το συνολικό διαθέσιμο budget είναι 2.200 ευρώ.
       Θα ήθελα το budget να δοθεί για την μέγιστη απόδοση στις λειτουργίες σχεδιασμού 2D, 3D και RENDERING μέσω του ARCHICAD. Για παράδειγμα θα προτιμούσα μια πιο φτηνή οθόνη (δεν ξέρω αν το σκέφτομαι λάθος αυτό) και υπόλοιπα περιφερειακά. 
από περιφερειακά αν δεν κάνω λάθος χρειάζομαι :
-οθόνη

  1. με συμφέρει να έχει ενσωματωμένα ηχεία ή να αγοράσω ξεχωριστά??
  2. δεν χρειάζομαι κάμερα

-πληκτρολόγιο 
-ups (είναι απαραίτητο??)

ευχαριστώ προκαταβολικά
Αρης Θ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Άρη,
Δες τη σύνθεση των 1200ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, με επεξεργαστή Ryzen 2700x και κάρτα γραφικών Quadro P2000. Στις συμπληρωματικές αγορές θα βρεις τα περιφερειακά που προτείνουμε.
Για να σου προτείνουμε οθόνη, θα πρέπει να μας γράψεις τι απαιτήσεις έχεις περίπου σαν ίντσες και ανάλυση, ώστε να κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Δεν είναι απαραίτητο να κοστίσει ακριβά, ειδικά αν δεν έχεις απαιτήσεις όσον αφορά την πιστότητα των χρωμάτων.
Αν δεν σε απασχολεί η υψηλή ποιότητα ήχου, τα ενσωματωμένα ηχεία είναι καλή λύση για τα βασικά.
Το UPS είναι θεωρητικά προαιρετικό, αλλά με τα χάλια που έχει το ρεύμα της ΔΕΗ, σίγουρα θα προτείναμε την αγορά του, ειδικά σε έναν υπολογιστή υψηλού κόστους για εργασία.