Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά Υπολογιστήαγορα laptop για φοιτητη μεχρι 800 ευρω
Δημήτρης Βοϊτσίδης ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας, 
ειμαι φοιτητης στο τμημα ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων του βολου και ψαχνω να αγορασω ενα laptop μεχρι 800€ (μαζι με τις αναβαθμισεις) για να με διευκολυνει στις μετακινησεις μου καθως εχω ηδη σταθερο υπολογιστη. Οι απαιτησεις μου ειναι τα της σχολης (προγραμματισμος και κανενα προγραμμα σχεδιασης οπως autocad μεχρι στιγμης) αντε και κανενα λολακι καθως την σκληρη δουλεια θα την κανει ο σταθερος.
Ψαχνω για κατι με i5/r5 τελευταιας γενιας η καλυτερο, ips οθονη τουλαχιστον 1080p, καλη μπαταρια, ευχρηστο (ελαφρυ, καλο πληκτρολογιο, αρκετες θυρες σε αριθμο και ειδος κλπ) και αρκετα σημαντικο ειναι να ειναι να επεκτεινονται ram (και τα 2 sticks κατα προτιμιση και μεχρι τουλαχιστον 16gb ειτε το ενα ειτε και τα 2) και ssd (κατα προτιμιση να παιρνει αλλον ενα εκτος του ηδη υπαρχοντος). Δεν εχω κατασταλαξει ακομα σε μεγεθος οθονης (14, 15.6 η παραπανω ιντσες καθως εχει θετικα και η μεγαλη οθονη και η μικρη αν και κλεινω προς το switch spot των 15.6). Επειδη θελω να ειναι επεκτασιμο δεν με νοιαζει να το παρω με μεγαλα ram και ssd ,καθως μπορω να τα αλλαξω αμεσως, και δεν με ενδιαφερει να εχει λειτουργικο η αν εχει δεν με νοιαζει ποιο, διοτι θα εχει dual boot ετσι και αλλιως (linux και windows 11 pro) και δεν με πειραζει να τα κανω εγω. Τελος, με νοιαζει να γλιτωσω οσα λεφτα γινεται με τις δικες μου αναβαθμισεις ιδανικα θελω να βρω κατι λιγο πανω απο τα 600€ και θα φτασω μεχρι τα 800€ συνολικα αλλα αν υπαρχει καλυτερη ετοιμη επιλογη σε αυτες τις τιμες θα παω προς τα εκει με ενα η παραπανω απο τα παρακατω να πληρουνται ηδη:
w11 pro (10€) , 1 stick ram η παραπανω 8gb το καθενα η παραπανω (απο 30€ και πανω) , 1 η παραπανω 1tb ssd αν εχει εναν μονο η 512gb αν εχει η παιρνει παραπανω απο εναν (απο 80€ και πανω)
Ειναι τοσες πολλες οι επιλογες με τοσες διαφορες και καποια απο αυτα που ζηταω θελουν πιο συγεκριμενο ψαξιμο που καθισταται σχεδον αδυνατο για καποιον εκτος του χωρου να επιλεξει.
Σας ευχαριστω πολυ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μπορείς να δεις αυτό το laptop που βρίσκεται σε προσφορά αυτό το διάστημα..έχει σχεδόν όλα όσα ψάχνεις..εκτός από θέση για δεύτερο δίσκο..