Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορα laptop, προβληματισμος με επεξεργαστη
Dimitris Vassiliadis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα σας.. Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα laptop.. Συγκεκριμενα το 
Laptop HP Pavilion 15-aw000nv 15.6''(A9/6GB/1TB/R7 M440) Red .. Το μονο που με προβληματιζει ειναι ο επεξεργαστης καθως δεν εχω δουλεψει ποτε με AMD. O συγκεκριμενος επεξεργαστης θεωρειται αξιοπιστος? Η να προτιμησω καποιον Intel της ιδιας κατηγοριας? 
 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Οι AMD στα laptop, όταν έχουν ρυθμιστεί εργοστασιακά να λειτουργούν στα 30W, έχουν καλή απόδοση. Δυστυχώς, όμως, όλοι οι κατασκευαστές τους ρυθμίζουν στα 15W, για εξοικονόμηση της μπαταρίας, και αυτό δεν αλλάζει με κανένα τρόπο. Με τα 15W, η απόδοση των AMD είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Στην ίδια κατηγορία τιμής βρίσκεις μοντέλο με I7, με λιγότερη RAM μεν, αλλά είναι εύκολο και οικονομικό το να προσθέσεις μνήμη.

Dimitris Vassiliadis απάντησε πριν 8 έτη

Αυτο εχω σκεφτει κ εγω.. Ναι μεν το συγκεκριμενο laptop ειναι HP με την εγγυηση που παρεχει η εταιρια αλλα πιστευω κ εγω οτι με 100-150 ευρω παραπανω θα μπορουσα να βρω ενα καλυτερο  μηχανημε με i7 και την ιδια ram.. ευχαριστω πολυ για την απαντηση.. αν θα μπορουσατε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο laptop με τα χαρακτηρισικα που ανεφερα στην πρωτη αναρτηση θα με βοηθουσε.. Να σημειωσω οτι το laptop το χρειαζομαι για δουλεια στο ιντερνετ αλλα κ για gaming.. ευχαριστω εκ των προτερων...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Συμφέρει πολύ περισσότερο να πάρεις μοντέλο με λίγη RAM και να την αναβαθμίσεις. Το e-shop χρεώνει 10 ευρώ εργασία, οπότε μνήμη και εργασία άντε να πάνε 50 ευρώ.

Στα 600 ευρώ, ή ακόμα και στα 700 ευρώ, είναι πολύ δύσκολο να βρεις laptop με i7 και να έχει ήδη 8GB RAM.

Dimitris Vassiliadis απάντησε πριν 8 έτη

Οποτε καλυτερα να ψαξω για ενα μηχανημα το οποιο ναι μεν να εχει i7 κ ας εχει μικροτερη ram.. ετσι συμφερει περισσοτερο.. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.. Καλη συνεχεια.. :)