Giwrgos Gewrgiou ρώτησε πριν 6 έτη

Ειμαι κατοχος ενος συστηματος intel core 2 quad q9550 2.83ghz εφτασε η στιγμη λοιπον μετα απο χρονια να γινει αλλαγη της μητρικης ωστε να προστεθει μνημη ddr3 μιας και αυτη π φοραει τωρα υποστηριζει μονο ddr2.Ειμαι μεταξυ των παρακατω μεταχειρισμενων μητρικων.ASUS P5G41-MLX, Asus p5g41t-mlx/gb/lpt, ASROCK G41M-VS3, ASROCK G41C-GS R2.0.Το ζητουμενο ειναι να προστεθει μνημη 8gb,διαβασα αρκετα παραπονα για την καθε μια απο αυτες με ασυμβατοτητες μνημης κτλπ.θα ηθελα λοιπον μια γνωμη ως προς την επιλογη της μητρικης και της μνημης η οποια θα ειναι συμβατη(2x4gb).Ευχαριστω.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γιώργο, αν κατάλαβα καλά θέλεις να αλλάξεις μητρική αλλά να κρατήσεις τον ίδιο επεξεργαστή, μόνο και μόνο για να βάλεις DDR3?
Δεν έχει νόημα μια τέτοια κίνηση, δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα ουσιαστικό. Αφού θα μπεις που θα μπεις σε όλη τη διαδικασία, άλλαξε και τον επεξεργαστή για να έχεις ένα σύστημα της προκοπής.

Giwrgos Gewrgiou απάντησε πριν 6 έτη

Το αρχικο πλανο ηταν να γινει αλλαγη και του επεξεργαστη με καποιον καλυτερο (μεταχειρισμενος φυσικα)αλλα ναυαγησε λογω οικονομικης δυσπραγιας.μνημες ddr3 εχω στην κατοχη μου και μπορουν να βρεθουν απο φιλους δωρεαν,μητρικη ομως οχι,γι αυτο εχω επικεντρωθει στην αλλαγη μητρικης, η οποια να σημειωθει πως εχει κοστος εως 50ε η ακριβοτερη,αν σου ηταν ευκολο λοιπον θα ηθελα να μου προτεινεις καποια απο της μητρικες που σου ανεφερα και καποιες μνημες που να ειναι συμβατες, διοτι απο καυγαδες στα φορουμ περι ασυμβατοτητας και σωστης λειτουργιας  εχω χορτασει να διαβαζω και ακρη δεν εχω βγαλει ακομα,Ευχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οι μνήμες που έχουν την υψηλότερη δυνατή πιθανότητα συμβατότητας είναι αυτές που έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής. Θα βρεις τέτοιες λίστες σε κάθε μοντέλο μητρικής. Τώρα, αν σταθείς τυχερός και οι μνήμες που μπορείς να βρεις είναι συμβατές με κάποια από τις μητρικές, καλώς. Αλλιώς θα πρέπει να το ρισκάρεις.
Σε κάθε περίπτωση, μην διαβάζεις το τι γράφει ο κάθε άσχετος και ενδεχομένως ανόητος στα Forum. Ο κατασκευαστής είναι η μόνη έγκυρη πηγή.