Aristos Zouridis ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας,
αγόρασα πρόσφατα το Archer C50 AC1200 router της TP-Link, και εκ των υστέρων κατάλαβα ότι δεν είναι modem. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι υποχρεωτική η αγορά ξεχωριστού modem για να λειτουργήσει, και αν ναι, πρέπει να προσέξω κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ή να πάρω το πιο απλό; Ευχαριστώ.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αρίστο,
Ως modem μπορείς να χρησιμοποιήσεις το modem-router που σου έδωσε ο πάροχος και να συνδέσεις πάνω σε αυτό το νέο σου router. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε έξοδα. 

Aristos Zouridis απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργο σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Παρέλειψα να αναφέρω ότι και η Vodafone και η Wind, την οποία και επέλεξα τελικά, δεν έδιναν δωρεάν συσκευή, γι αυτό και αγόρασα μόνος μου. Κάποιο παλιότερο modem, από την εποχή που τα μοίραζαν απλόχερα, θα με βοηθήσει, ή θα είναι ξεπερασμένο;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν δεν χρησιμοποιείς VOIP, το οποίο απαιτεί αποκλειστικά modem του παρόχου, θα σε καλύψει οποιοδήποτε modem είναι φτιαγμένο για τη σύνδεσή σου.
Με αυτό εννοώ ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ADSL modem σε μία VDSL γραμμή.
Θα χρειαστείς κάποιους κωδικούς από τον πάροχο για να συνδεθείς. Λογικά σου τους έχει δώσει.

Aristos Zouridis απάντησε πριν 5 έτη

Δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της γραμμής ακόμα. Με κατατόπισες, θα πάρω το modem της Wind για παν ενδεχόμενον. Σε ευχαριστώ πολύ!