Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορα PC για 2D εφαρμογες (Corel,Illustrator κλπ)
Stavros Mylonas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα παιδιά,

Για τη δουλειά (Τυπογραφείο), ψάχνουμε ένα desktop για ελαφριά ενασχόληση 2D γραφικιστικής σχεδίασης (CorelDraw, Illustrator, Photoshop,Fiery Workstation), Internet browsing και ελαφριές εφαρμογές γραφείου. Δεν μας ενδιαφέρει το λειτουργικό (σκέφτηκα οτι τα 7 που εχουμε στα αλλα pc μας δουλευουν μια χαρα, τα 10 παιζει να είναι πιο βαριά)

Απευθυνθήκαμε σε τοπικό κατάστημα και μας πρότεινε το εξής σύστημα περίπου https://pcpartpicker.com/list/nYqTqk (refurbished DELL 7010DT με κομμένα ραμμένα κομμάτια που φαίνεται στο σαιτ.) στην τιμή των 590 ευρώ με ΦΠΑ όλα μαζί. Δυστυχώς δεν μας πρότεινε τιμές για τα εξαρτήματα ξεχωριστά, είναι πακέτο αυτα. Πιστεύουμε οτι είναι αρκετά τσιμπημένη αυτή η προσφορά και ψάχνουμε να βρούμε κάτι καλύτερο, μέχρι 700 ευρώ σύνολο με ΦΠΑ που να έχει και μια οθονούλα 23'' (βρήκα αυτή που είναι καλή για τις ανάγκες μας, LG-23MP68VQ-P άρα αν συμφωνείτε 530 με ΦΠΑ αλλα χωρις οθόνη)

Μήπως έχετε κάτι να αντιπροτείνετε; Σας ευχαριστώ παίδες που αφιερώσατε χρόνο και το διαβάσατε, θα ήμουν υπόχρεος αν απαντούσατε :)

Χαιρετισμούς και καλή συνεχεια!!!

Σταύρος

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Σταύρο,

590 ευρώ για επεξεργαστή 3ης γενιάς δεν είναι με κανένα τρόπο καλή προσφορά, ειδικά για γραφιστικές εργασίες που θέλουν όσο γίνεται μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ. O SSD δεν θα βοηθήσει σε τίποτα στην απόδοση των προγραμμάτων, μόνο στο να ξεκινούν πιο γρήγορα, σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι πεταμένα λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε υποσυστήματα που μετράνε.

Η σύνθεση των 700ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, χωρίς τον SSD και με 8GB RAM βγαίνει στα 553,29 ευρώ και είναι καλύτερος υπολογιστής από κάθε άποψη.

Η οθόνη που αναφέρεις είναι αρκετά καλή επιλογή, αν και σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν ξέρω κατά πόσον θα έχει υψηλής ακριβείας χρωματική πιστότητα ή εξειδικευμένες ρυθμίσεις για τα χρώματα, αν κάτι τέτοιο είναι σημαντικό στις εργασίες που αναλαμβάνετε. Βέβαια οθόνες που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντικά ακριβότερες, όπως τα μοντέλα της Eizo.

Stavros Mylonas απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,

καταρχήν ευχαριστώ που ασχολήθηκες με την ερώτησή μου.

Όσον αφορά το refurbished, σκεφτήκαμε και μεις οτι είναι αμαρτία τόσα λεφτά για τέτοια εξαρτήματα και είπαμε να το ψάξουμε περαιτέρω.

Για τον SSD, έχουμε ένα θεματάκι με τα saves/load times στο CorelDraw και σε μηχανήματα που έχει μπει SSD είδαμε πολύ καλή διαφορά. Επίσης επειδή λειτουργούμε με server, δεν χρειαζόμαστε τόση χωρητικότητα (τις δουλειές τις βάζουμε στο δίκτυο οπότε υπάρχει κανένας φτηνός SSD που να αντέχει συχνό read/write για να βάλουμε μόνο αυτόν χωρίς HDD?

Για τις μνήμες συμφωνώ!

Τέλος για την οθόνη δεν θα έχουμε τρελές απαιτησεις γιατι δεν θα γινεται σχεδιαση σε αυτο το πισι, σε αυτο θα γινεται μονταζ και καδραρισμα και μικρες επιδιορθωσεις σε σημεια και οχι πως θα φαινονται οι χρωματισμοι κλπ.

Και πάλι ευχαριστούμε!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτός είναι ο πιο οικονομικός SSD με 5 χρόνια εγγύησης, οι υπόλοιποι της κατηγορίας έχουν εγγύηση 2-3 χρόνια. Η μεγαλύτερη εγγύηση είναι βέβαια ένδειξη αξιοπιστίας, όχι απόδειξη, αλλά οπωσδήποτε το να πιστεύει η εταιρεία στο προϊόν είναι καλός οιωνός.

Stavros Mylonas απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Με κάλυψες απόλυτα!!!

Καλό βράδυ!