Γιώργος Κρκμπας ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για την αγορά υπολογιστή με σκοπό την δημιουργία nas για τα προσωπικα μου αρχεία. Θέλω κάτι πολύ φθηνό το οποίο θα είναι λογικά 24/7 h σε λειτουργία . Η πρόταση που έχετε στην κατηγορία 250-350 ευρώ με αλλαγή του σκληρού δίσκου με 2 σκληρούς των 2TB WD red και με τον οδηγό για amahi που είδα θα είμαι εντάξει και χωρίς προβλήματα? Επίσης στην σύνθεση είδα ότι δεν έχετε ψύχτρα επεξεργαστή. Περιλαμβάνεται μέσα στο κουτί? Αν έχετε κάποια άλλη αλλαγή θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Σε ενδιαφέρει η χρήση αποκλειστικά ως NAS; Ρωτάω γιατί θα μπορούσες να σκεφτείς την αγορά κάποιου NAS server, ο οποίος πιάνει και λιγότερο χώρο.

Όσο αφορά τη σύνθεση, η ψύκτρα περιλαμβάνεται στη συσκευασία του επεξεργαστή.

Γιώργος Κρκμπας απάντησε πριν 3 έτη

ναι με ενδιαφέρει η χρήση του μόνο σαν nas. Με προβληματίζει για nas πχ είδα το synology 220j γιατί έχει 512 mb ram. Ενώ στο pc θα μπορώ να κάνω όποια αναβάθμιση μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Επίσης είτε με pc nas ή nas server θα μπορώ να μπω με τους κωδικούς μου από απομακρυσμένο δίκτυο? (πχ να πάρω κάποιο αρχείο).

Γιώργος Κρκμπας απάντησε πριν 3 έτη

Συγνώμη ξέχασα ότι το μπάτζετ είναι μέχρι 350-400 ευρώ. Οπότε με αγορά πιο ακριβού και επεκτάσιμου nas server πχ synology 218+ μαζί με σκληρούς δίσκους ξεπερνάμε τα 450 . Ευχαριστώ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ένας υπολογιστής είναι σίγουρα πιο αναβαθμίσιμος, αλλά εκεί αντιμετωπίζεις άλλα προβλήματα. Πχ πρέπει να εγκαθιστάς ενημερώσεις στο λειτουργικό.

Και με τα δύο μπορείς να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση, ανοίγοντας τα κατάλληλα ports στο router και παίρνωτας μια στατική IP (οδηγίες εδώ).

Μερικοί NAS μπορεί να σου κάνουν πιο εύκολο αυτό το κομμάτι, καθώς μπορεί να περιέχουν συνοδευτικό λογισμικό που αντικαθιστά αυτή τη διαδικασία.

Επίσης, θα μπορούσες να δεις την εναλλακτική που αναφέρουμε εδώ για τη δημιουργία ενός προσωπικού cloud.